ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αύξηση μέχρι και 10% στις επιχορηγήσεις

Αύξηση μέχρι και 10% στις επιχορηγήσεις

Τις επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες για το 2019 ανακοίνωσε, χθες, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η ΓΓΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τα τρία τελευταία χρόνια παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες οι επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών παρουσίαζαν αυξήσεις ή παρέμεναν στα ίδια επίπεδα, ενώ για το έτος 2019 και το πρώτο εκτός μνημονίων, η αύξηση φτάνει μεσοσταθμικά το 10%. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη των ομοσπονδιών να προχωρήσουν εγκαίρως στον προγραμματισμό της λειτουργίας τους φρόντισε και τη φετινή χρονιά να ολοκληρώσει την κατανομή των πιστώσεων από τον πρώτο μήνα του νέου έτους, όπως κάνει σταθερά τα τρία τελευταία χρόνια. Σημειώνεται ότι το 2018 δόθηκαν επιπλέον 2.216.515 ευρώ σε ομοσπονδίες ως έκτακτη επιχορήγηση».

Μαζί με την ανακοίνωση των επιχορηγήσεων η ΓΓΑ επισημαίνει τα εξής:

• Το 2019 λαμβάνοντας υπόψη ότι αποτελεί προ-ολυμπιακή χρονιά, θα εκταμιευθεί άμεσα το 40% του ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε ομοσπονδία, ενώ μετά την έγκριση των προϋπολογισμών θα εκταμιευθεί η δεύτερη δόση, η οποία θα αντιστοιχεί στο 50%.

• Για μία ακόμη χρονιά μέσω της ΚΟΕ θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης. Η συμμετοχή της ΓΓΑ για το έτος 2019 ανέρχεται στο ποσό των 380.000 ευρώ εκ των οποίων το ποσό των 330.000 έχει ήδη εκταμιευθεί.

• Η επιχορήγηση για την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας θα αναπροσαρμοστεί προς το καλύτερο, εφόσον συνεχιστεί όπως και το 2018 το σχέδιο ορθής εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

• Δεν συμπεριλαμβάνονται στις επιχορηγήσεις ομοσπονδίες για τις οποίες δεν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός τους για το 2018.

Αναλυτικά από τις επιχορηγήσεις που ανακοινώθηκαν για κάθε αθλητική ομοσπονδία (και μπορείτε να δείτε στο γράφημα δίπλα), τη «μερίδα του λέοντος» παίρνει ο ΣΕΓΑΣ (στίβος), ενώ το φράγμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ ξεπερνά και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Εκτός επιχορηγήσεων για μία ακόμη χρονιά παρέμεινε η ΕΠΟ (ποδόσφαιρο) η οποία δεν στέλνει προς έγκριση τον προϋπολογισμό της και επιλέγει να λειτουργεί με ιδίους πόρους και χωρίς κρατική επιχορήγηση.