ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι το 2021 θα διεξαχθούν Ολυμπιακοί»

02s10olympiakoiagwnes-thumb-large

Με επτά περιοχές της Ιαπωνίας και την πρωτεύουσα Τόκιο να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με κανέναν να μη μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της πανδημίας, ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Τοσίρο Μούτο εξέφρασε τον προβληματισμό του κατά πόσο θα μπορέσουν να διεξαχθούν Ολυμπιακοί Αγώνες το 2021. Το βασικό για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση, σύμφωνα με τον Ιάπωνα αξιωματούχο, είναι να βρεθεί το εμβόλιο για τον νέο Κορωνοϊό.

«Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς με σιγουριά το πόσο θα μπορεί να είναι υπό έλεγχο η κατάσταση τον Ιούλιο του 2021. Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε σε θέση να σας δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση», δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο κατά τη διάρκεια τηλε-συνέντευξη Τύπου.

Ο Τοσίρο Μούτο όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο για την περίπτωση που και την επόμενη χρονιά εξακολουθεί να υπάρχει η απειλή του θανατηφόρου ιού, ήταν ξεκάθαρος: «Αντί να σκεφτόμαστε εναλλακτικά πλάνα, πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας. Όλη η ανθρωπότητα πρέπει να βάλει όση σοφία και τεχνολογία διαθέτει και να δουλέψει σκληρά ώστε να ανακαλυφθούν τα εμβόλια και η θεραπεία».

Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι και το καλοκαίρι του 2021 αποτελούσε επιθυμία του Πρωθυπουργού της χώρας Σίνζο Άμπε διότι τον Σεπτέμβριο του 2021 ολοκληρώνεται η θητεία του. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον κ. Άμπε ότι καθυστέρησε να πάρει μέτρα για τον Κορωνοϊό επειδή ήθελε να διεξαχθούν εφέτος οι Αγώνες.