ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χαμόγελα από τη νέα γενιά του ελληνικού στίβου

Χαμόγελα από τη νέα γενιά του ελληνικού στίβου

Η νέα γενιά του ελληνικού στίβου έδωσε τα… διαπιστευτήριά της και στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών γυναικών που διεξήχθησαν στην Πάτρα. Με πανελλήνια και ατομικά ρεκόρ και επιδόσεις που αφήνουν υποσχέσεις, οι νέοι αθλητές και αθλήτριές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία διοργάνωση που διεξήχθη… υπό τον φόβο του νέου κορωνοϊού. Σήμερα στην πόλη της Αχαΐας ολοκληρώνονται τα πανελλήνια πρωταθλήματα των συνθέτων, όπου η Αναστασία Ντραγκομίροβα έχει θέσει… υποψηφιότητα για πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ «φλερτάρει» και με το παγκόσμιο. 

Η 17χρονη αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ έκανε ατομικά ρεκόρ σε τρία από τα τέσσερα αγωνίσματα που έλαβε μέρος. Η αρχή έγινε στα 100 μ. εμπ., όπου τερμάτισε σε 14.25 (2,0) και βελτίωσε το 14.27 που σημείωσε την περυσινή χρονιά και λίγο αργότερα στο ύψος ανέβηκε πάνω από το 1,77 μ. και βελτίωσε το 1,74 μ. που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στα Γιάννενα. Ατομικό ρεκόρ εξασφάλισε και στη σφαίρα (16,76), ενώ στα 200 μ. η κούραση και ο αντίθετος άνεμος δεν τη βοήθησαν να πετύχει καλύτερο από 26.43. «Στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας μας βγήκε η κούραση. Είχαμε και τον αέρα κόντρα. Πιστεύω ότι θα πετύχει το πανελλήνιο και, με τη βοήθεια του Θεού, θα διεκδικήσει και παγκόσμιο», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής της.

Στα 100 μ., η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκανε πανελλήνιο ρεκόρ (-18) με 11.75 και βελτίωσε το δικό της (11.80) που είχε πετύχει στα Γιάννενα. Στα 400 μ. εμπ. η Δήμητρα Γναφάκη με 58.17 και η Αννα Χατζηπουργάνη με 59.01 σημείωσαν ατομικά ρεκόρ, ενώ η Χατζηπουργάνη βελτίωσε και το πανελλήνιο -18 ετών.

• Με τη συμμετοχή της Νικόλ Κυριακοπούλου και της Ελένης Πόλακ (επί κοντώ) θα διεξαχθεί σήμερα στο Τουρκού της Φινλανδίας το μίτινγκ της σειράς «Continental Tour». Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις που θα γίνουν εφέτος το καλοκαίρι και οι αθλήτριές μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν δυνατό αγώνα. Η Πόλακ προέρχεται από την πρώτη της νίκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ η Κυριακοπούλου δεν κατάφερε να πάρει μέρος στη διοργάνωση της Πάτρας εξαιτίας ενόχλησης στους ραχιαίους. Στην ίδια διοργάνωση θα λάβει μέρος και η Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία), η οποία έχει ξεπεράσει τη φετινή σεζόν τα 4,73 μέτρα.