ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

KAI… ΑΛΛΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ: Ως τις καλύτερες ιστιοπλοϊκές εγκαταστάσεις που έχει δει, χαρακτήρισε το Ολυμπιακό ιστιοπλοϊκό κέντρο του Αγ. Κοσμά, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Πολ Χέντερσον. «H όλη εγκατάσταση είναι φανταστική. Θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη που είχαμε ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ: H Αθήνα υπέβαλε υποψηφιότητα για να αναλάβει το παγκόσμιο ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα του 2007. Θεωρείται, δε, από τα φαβορί, δεδομένου ότι διαθέτει ίσως τις καλύτερες εγκαταστάσεις του κόσμου. Οι άλλες περιοχές που έχουν θέσει υποψηφιότητα είναι η επαρχία της Νέας Σκωτίας (Καναδάς), το Κίελο και το Βάρνεμουντε (Γερμανία), το Καδίθ (Ισπανία), το Μέντεμπλιγκ (Ολλανδία), το Μπουσάν (Νότια Κορέα) και το Κασκάις (Πορτογαλία).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Οι A. Μπουγιούρης – Δ. Θεοδωράκης και οι I. Πασχαλίδης – Χρ. Γαρέφης θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Τορνέιντο (6 – 13/3, Ισπανία).

ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ: Την πρώτη της ήττα στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, που γίνεται στο Κατάρ, υπέστη η εθνική μας ομάδα των ανδρών. Εχασε με 0-3 (Γκιώνης – Παβέλκα 2-3, Τσιόκας – Κόρμπελ 0-3, Παπαγεωργίου – Βιμπόρνι 2-3) από την Τσεχία. Ετσι, μετά την 3η αγωνιστική είναι 2η στον όμιλό της στην A΄ κατηγορία (δεύτερη τη τάξει, αφού υπάρχει και η υπερ – κατηγορία). Σήμερα θα παίξει με την Ισπανία. Οι γυναίκες μας, που μετέχουν στην B΄ κατηγορία, θα αντιμετωπίσουν τη Μαλαισία.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Παλαιές δόξες του αθλήματος (ο 8ος των Ολυμπιακών Αγώνων του 1988, Χρ. Κωνσταντινίδης, ο N. Γαλιατσάτος, ο αδελφός του Πύρρου Δήμα, Οδυσσέας, οι Π. Τσαμαρδίνος, K. Ντουντουλάκης, K. Ζήκας κ.ά.), αλλά και αθλητές – μη παλαιοί πρωταθλητές, πρωταγωνίστησαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών. Οι καλύτερες επιδόσεις: 35-39 ετών: 85 κ.: Κωνσταντινίδης 255, 105: Οδ. Δήμας 285, 45-49: 77 κ.: Γλύπτης 195, 85: Ελ. Τζουγκαράκης 230, 50-54: 85: Ντουντουλάκης 212,5, 55-59: 77: Βιγλάκης 147,5.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Σπουδαίοι αθλητές θα μετάσχουν στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας, που θα γίνει στις 14 Μαρτίου στην Κω. Είναι ο Τσέχος, Γιάροσλαβ Κούλχαβι, 1ος στο παγκόσμιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Αυστριακός Πέτερ Πρέσλαουερ, πρωταθλητής κόσμου στο «Τσίκλο κρος», αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας, κ.ά. Φυσικά, θα αγωνισθεί και η Εθνική Ελλάδος.