ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Μας έριξαν ηθελημένα»

Ημέρες χαράς και λύπης ζουν οι φίλοι του βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη. Από τη μια πλευρά ο Ηρακλής προκρίθηκε στους τέσσερις του Τσάμπιονς Λιγκ κι από την άλλη ένας ιστορικός σύλλογος της πόλης ο Αρης θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στην A2. H ομάδα που πρωταγωνιστούσε το 1999 στον ελληνικό χώρο και εκπροσωπούσε επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό (δυο 4ες θέσεις στο Κύπελλο Κυπελλούχων) την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα διεκδικεί την άνοδο στα «σαλόνια» του αθλήματος. Ανθρωποι, όπως ο προπονητής Κώστας Χαρυτωνίδης, που έχουν συνδέσει τ’ όνομά τους με την ιστορία των «κίτρινων» δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο αγαπημένος τους σύλλογος βρέθηκε για πρώτη φορά στους «μικρούς».

«Πονάει η ψυχή μου. Ηταν προγραμματισμένο να πέσει το βόλεϊ. Οι άνθρωποι που διοικούν θα έπρεπε να ντρέπονται. Εριξαν το τμήμα ηθελημένα γιατί δεν προσπάθησαν. Αν προσπαθήσεις και δεν το πετύχεις είναι σεβαστό. Οταν όμως έχεις απλήρωτη την ομάδα και δεν την ενισχύεις με μεταγραφές τότε δεν έχεις καμιά δικαιολογία. Ολη τη χρονιά δεν έκαναν τίποτα για να φύγει ο Αρης από την φθίνουσα πορεία. Οταν ήμουν εγώ είχαμε διαφημίσεις αυτή τη χρονιά δεν έγινε καμιά προσπάθεια», καταγγέλλει ο Κώστας Χαρυτωνίδης, ο οποίος έχει υπηρετήσει τον Αρη 15 χρόνια ως προπονητής και 10 χρόνια ως αθλητής.

Ο Αρης με τον Κώστα Χαρυτωνίδη στο «τιμόνι» είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος το 1997 ενώ ήταν σταθερός «θαμώνας» στην τετράδα. «H διοίκηση είναι κατακριτέα. Δεν πλησίασε από την πρώτη στιγμή άτομα που έχουν συνδέσει τ’ όνομά τους με επιτυχίες του συλλόγου. Δεν ήθελαν επιτυχίες. Αυτό είναι σίγουρο. Μήπως θέλουν να κάνουν τη μεγάλη επιστροφή στο μπάσκετ και δεν ενδιαφέρονται για τα υπόλοιπα τμήματα; Αυτό, όμως, δεν μπορούν να το αποφασίζουν 2-3 άνθρωποι. Εμείς δώσαμε την ψυχή μας τόσα χρόνια και τώρα πονάμε. Δεν θέλω ούτε να μιλάω για τους ανθρώπους που ευθύνονται για την καταστροφή της ομάδας. Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να ρίξεις έναν τέτοιο σύλλογο», καταλήγει ο προπονητής.