ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεβετζή: Καλύτερα στην Αθήνα

Υποσχέσεις ότι θα καταβάλει προσπάθεια για να διακριθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες έδωσε, μετά την άφιξή της στην Ελλάδα, η τριπλουνίστρια Χρυσοπηγή Δεβετζή, που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Βουδαπέστης. Ομολόγησε δε, για πρώτη φορά, ότι πήγε στους αγώνες με στόχο το βάθρο των νικητριών.

«Δεν το έλεγα πριν, αλλά πίστευα ότι μπορούσα να το πάρω. Ηταν δικαίωση των προσπαθειών μου. O αγώνας ήταν πάρα πολύ δύσκολος και γεμάτος άγχος, όπως εξελίχθηκε, αλλά το πίστεψα και τελικά τα κατάφερα. Μου έλειπε ένα μετάλλιο. Θα μπορούσα να πάρω και τη 2η θέση, απλώς δεν ήρθαν τα πράγματα όπως ήθελα. Να κάνω, δηλαδή, ένα μεγάλο άλμα, ώστε να φύγει το άγχος και να συνεχίσω πιο δυνατά. Ομως και το χάλκινο, καλό είναι. Θα προσπαθήσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για κάτι καλύτερο. Θα είναι διαφορετικά γιατί θα είναι στο σπίτι μας, στη χώρα μας. O κόσμος βοηθάει πάρα πολύ.

Κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες για να πάρω αυτό το μετάλλιο και τώρα οι απαιτήσεις για μένα είναι πιο μεγάλες. Πάντως, ό,τι κάνω, θα το κάνω πρώτα για τον εαυτό μου. Αρα, θέλω να πετύχω το καλύτερο για μένα. Στους Ολυμπιακούς περιμένω μια επίδοση κοντά στα 15 μ. για να είμαι σίγουρα μέσα στα μετάλλια», είπε.