ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κορυφώνεται η διαμάχη

Ονειρα θερινής νυχτός κινδυνεύουν να γίνουν οι ελπίδες του Ξενοφώντα Κουτσιούμπα για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τις τελευταίες εβδομάδες ο κορυφαίος παλαιστής των 120 κ. και μεγάλη ελπίδα για μία θέση στο ολυμπιακό βάθρο προπονείται μακριά από την εθνική ομάδα, ύστερα από αντιπαράθεση που είχε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Πάχτα. O χρόνος και οι «καλοθελητές» βάθυναν το ρήγμα στις σχέσεις τους με αποτέλεσμα ο αθλητής, τον οποίο οι άνθρωποι του χώρου αποκαλούν «σύγχρονο Ηρακλή» για τη δύναμη και τον σωματότυπό του, να έχει απογοητευτεί πολύ καθώς βλέπει τον Αύγουστο να πλησιάζει ενώ, εξαιτίας των συνθηκών, ο ίδιος δεν προετοιμάζεται όπως θα έπρεπε για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Από αυτή τη διαμάχη ζημιωμένοι θα βγουν οι εμπλεκόμενοι αλλά και το αγώνισμα της ελληνορωμαϊκής καθώς θα χάσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο ή στη χειρότερη περίπτωση ένα καλό πλασάρισμα στην οχτάδα.

Η απογοήτευση και η πικρία έχουν αφήσει τα στίγματά τους στο πρόσωπο του Ξενοφώντα. Τα λόγια και οι κινήσεις του δηλώνουν παραίτηση από τα όνειρά του. «Δεν μου ταίριαζε ο τρόπος προπόνησης με τον κ. Πάχτα. Δεν είχαμε ιατρική παρακολούθηση, βιταμίνες, τίποτα. Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις του αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις καθώς είμαστε στο… παρά πέντε από τους Ολυμπιακούς», μας λέει ο πρωταθλητής, ο οποίος γυμνάζεται στον Αγιο Κοσμά συντροφιά με τους αδελφούς του, επίσης ταλέντα στην πάλη, Γιώργο και Αγγελο και κάτω από τις οδηγίες του 3ου Ολυμπιονίκη του 1988, Μπάμπη Χολίδη.

Η κατηγορία του Ξενοφώντα Κουτσιούμπα (120 κ.) απαιτεί ειδική μεταχείριση καθώς πρέπει να παλεύει με αθλητές που έχουν το ίδιο βάρος και στη χώρα μας δεν υπάρχουν παλαιστές ισάξιοι αντίπαλοί του. «Δεν θέλω να κάνω αντιπολίτευση ούτε στην ομοσπονδία, ούτε πουθενά. O κ. Ποζίδης ζήτησε να του κάνω μια πρόταση. Θέλω να προετοιμαστώ κατάλληλα για ένα μετάλλιο. Χρειάζομαι δυνατούς αντιπάλους, πρέπει να πάω σε τουρνουά, να είμαι συνεχώς σε διαδικασία αγώνων», τονίζει ο αθλητής.

Τις τελευταίες ημέρες ένα «αγκάθι» προστέθηκε στις σχέσεις Ξ. Κουτσιούμπα – Γ. Πάχτα. O ομοσπονδιακός έδιωξε από το Λουτράκι, όπου προπονείται η εθνική, τον 3ο παλαιστή της οικογένειας, τον Αγγελο. «Δεν κάνω επίθεση στον κ. Πάχτα. Αυτός έδιωξε τον αδελφό μου από τις προπονήσεις γιατί του θύμιζε… εμένα. O Αγγελος ζήτησε να μείνει και δεν είχε πρόβλημα με την προετοιμασία. Οταν κάποιοι συναθλητές πήραν το μέρος του τιμωρήθηκαν», υπογραμμίζει πικραμένος.

Από την πλευρά του, ο προπονητής Γ. Πάχτας τονίζει ότι τον Αγγελο τον έδιωξε από τις προπονήσεις για να προστατευτεί από πιθανές ενέργειες του αθλητή στο μέλλον. «Πιστεύω ότι η κίνηση ήταν οργανωμένη. Θεωρώ μεγάλη ατυχία που γνώρισα αυτούς τους παλαιστές, οι οποίοι συμπεριφέρονται έτσι. Προσπάθησα να βοηθήσω τον Ξενοφώντα με τους τραυματισμούς του κι αυτός έφυγε από τις προπονήσεις. Θα κάνω αναφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα πάρει τις αποφάσεις», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο τεχνικός, ο οποίος παραδέχεται, όμως, την αθλητική αξία των τριών αδελφών.