ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στρώνει χαλί σε Μπάγεβιτς

Γη και ύδωρ προσφέρει ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. O πρόεδρος του Ολυμπιακού, βλέποντας την ομάδα ν’ απομακρύνεται από τον αρχικό στόχο της, που είναι η κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου πρωταθλήματος, αλλά και να μην αποδίδει ποδόσφαιρο αξιώσεων, στράφηκε στον Σερβοέλληνα τεχνικό.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Κόκκαλης του έκανε δελεαστική πρόταση. Πρότεινε στον «Ντούσκο» κλειστό συμβόλαιο πέντε χρόνων, με πολύ υψηλές απολαβές (περίπου 600.000 ευρώ ετησίως). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως παρόμοια πρόταση δεν έχει ξαναγίνει σε τεχνικό ελληνικής ομάδας.

Ο Μπάγεβιτς, από την πλευρά του, έχει τους ενδοιασμούς του αν θα πρέπει να επιστρέψει. Πρώτα διότι είχε τονίσει, όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ, ότι δεν θ’ αναλάβει άλλη φορά ομάδα μεσούσης της περιόδου και αφ’ ετέρου γνωρίζει και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την επόμενη περίοδο.

Αυτοί οι ενδοιασμοί του Σερβοέλληνα τεχνικού ήταν και το αντικείμενο της μακράς συζήτησης που είχαν χθες βράδυ οι Σωκράτης Κόκκαλης και Γιώργος Λούβαρης. H διοίκηση των «ερυθρολεύκων» θέλει η πρόσληψη του Μπάγεβιτς να γίνει άμεσα και έπειτα από τον αγώνα με τον Ιωνικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρχε και ενδιαφέρον για τον Νίκο Αναστόπουλο, αλλά ο προπονητής της Κέρκυρας φαίνεται να μην επιθυμεί κι αυτός αυτήν τη στιγμή να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο.

Οι εξελίξεις για την αντικατάσταση του Ολεγκ Προτάσοφ ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής έπειτα από την οδυνηρή ήττα από την AEK και την οργή του προέδρου των πρωταθλητών, όχι μόνο κατά του προπονητή αλλά και των παικτών.

Πάντως, ο Ουκρανός τεχνικός, παρά το βαρύ κλίμα που υπάρχει, έκανε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του.

«Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα τώρα. Θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να κοιτάξουμε μπροστά. Πάντως, πιστεύω ότι έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να πάρουμε το πρωτάθλημα», τους είπε, χθες, μετά την προπόνηση.

– «Καθαρή» ήταν η ακτινογραφία του Γιώργου Γεωργιάδη στη δεξιά ποδοκνημική. O Στέλιος Βενετίδης ακολούθησε το πρόγραμμα της προπόνησης, δεν ένιωσε ενοχλήσεις και εκτός απροόπτου τις επόμενες ημέρες θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς εκγύμνασης. Τέλος, αφαιρέθηκαν τα ράμματα από τον Γιουράι Μπούτσεκ και αναμένεται να αρχίσει πρόγραμμα αποθεραπείας.