ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπορεί να προκριθεί η Βουλιαγμένη

Οι ημέρες του 1997 γυρίζουν στη μνήμη των πολιστών της Βουλιαγμένης. H συμμετοχή σε άλλον έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης (τότε ο NOB είχε πάρει το κύπελλο κυπελλούχων), είναι πολύ πιθανή, μετά τη νίκη στους ημιτελικούς του Τροπαίου ΛΕΝ, επί της σερβικής Νις με 10-6. Αυτή η πίστη υπάρχει στους παίκτες της ομάδας, που, όμως, παραμένουν προσγειωμένοι.

«Πιστεύω ότι με τη διαφορά αυτή μπορούμε να προκριθούμε. Ομως, η Νις έχει πανίσχυρη έδρα και, αν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά. Αυτό θα εξαρτηθεί και από το αν οι διαιτητές αφήσουν το δυνατό παιχνίδι, που αρέσει στους Σέρβους. Μπορούσαμε να είχαμε «καθαρίσει» την πρόκριση στο τέλος, όταν χάσαμε ευκαιρία με παίκτη παραπάνω και μετά, αντί του 11-5, έγινε το 10-6. Νομίζω, όμως, ότι έχουμε το «πάνω χέρι» και, αν παίξουμε καλά, θα προκριθούμε», λέει ο τερματοφύλακας, Γιώργος Ρέππας, που απέδωσε εξαιρετικά.

Στον άλλον ημιτελικό, η Μπαρτσελόνα, στην Ισπανία, συνέτριψε με 9-1 την κροατική, Γιάντραν Σπλιτ.

Ο Ολυμπιακός, που έμεινε αήττητος εκτός έδρας, υπέστη δεύτερη ήττα στον Πειραιά (αυτήν τη φορά από την ουγγρική Βάσας με 4-8) και αποχαιρέτησε την Ευρωλίγκα. H Βάσας και η Μπαρθελονέτα -έχασε στη Σερβία από την Παρτιζάν με 6-7, προκρίθηκαν στους προημιτελικούς.