ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θέαμα και επιδόσεις στη γυμναστική

Πρώτη… γεύση από Ολυμπιακούς Αγώνες πήραν χθες οι Ελληνες γυμναστές και γυμνάστριες, αλλά και τα εκατοντάδες παιδιά που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο του OAKA, όπου διεξάγεται η δοκιμαστική διοργάνωση της ενόργανης. Οι εντυπώσεις ήταν θετικές, τόσο από την απόδοση των πρωταθλητών μας όσο και από τους αγωνιστικούς χώρους. Οι Βλάσης Μάρας και Χρήστος Λυμπανοβνός προκρίθηκαν στον σημερινό τελικό του σύνθετου ατομικού (15.00 – 17.30), ενώ μέσα στους 24, που προκρίνονταν, ήταν και ο Λεωνίδας Τζαβάρας, αλλά στους τελικούς μπορούν να αγωνισθούν το πολύ δύο αθλητές από την ίδια χώρα. Στον αγώνα πήραν μέρος 30 αθλητές από 18 χώρες.

Ετοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έδειξαν ότι είναι ο Δήμος Ταμπάκος και ο Μάρας. Οι πρωταθλητές μας προκρίθηκαν στους τελικούς των αγαπημένων οργάνων τους (κρίκους ο Ταμπάκος και μονόζυγο ο Μάρας), καθώς συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία. Στον τελικό του άλματος πέρασε ο Λυμπανοβνός (5ος).

«Εντυπωσιάστηκα από το χώρο. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου», τόνισε ο Ταμπάκος. O Μάρας είπε: «Είχα καλό αγώνα, χωρίς πτώσεις. Δεν ήταν, πάντως, το κανονικό μου πρόγραμμα από το οποίο θα μπορούσα να συγκεντρώσω υψηλότερη βαθμολογία».

Στο σύνθετο ατομικό των γυναικών, όπου πρώτευσε η K. Μακόλ (ΗΠΑ), οι Ελληνίδες πήραν τις εξής θέσεις: 16η Στ. Μπισμπίκου, 22η Βικτ. Τσακαλίδου, 24η M. Αποστολίδου, 34η Ευγ. Ζαφειράκη, 35η Σ. Κοσάση. Πήραν μέρος 58 κορίτσια.