ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κλήρωση με τα… όλα της

Μόνο τα… μουστάκια του Ολυμπιακού γέλαγαν χθες μετά την κλήρωση που τον έφερε αντιμέτωπο με την Καστοριά στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Τα υπόλοιπα πήγαν να βγουν τρίχα – τρίχα, πρώτον διότι η AEK αμφισβήτησε έντονα την απόφαση για αλλαγή των ημερομηνιών που τη φέρνει να υποδέχεται χωρίς φιλάθλους τον Παναθηναϊκό και, δεύτερον, διότι ο Νίκος Στράτος έθιξε το… μουστάκι του Κυριάκου Λιμαντζάκη, μέλους της Επιτροπής, και ο τελευταίος κινήθηκε με πολύ άγριες διαθέσεις εναντίον του. Επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο δεν πήρε τελικά διαστάσεις.

Το κλίμα ήταν εξαρχής φορτισμένο, καθώς η AEK διαφώνησε έντονα με την απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου να διαφοροποιηθούν οι αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες των ημιτελικών, για να μην προκύψει πρόβλημα συνεχόμενων αγώνων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αν έβγαινε αυτό το ζευγάρι από την κληρωτίδα. Αν ίσχυε το αρχικό πρόγραμμα, θα είχαμε μέσα σε επτά ημέρες τρεις αναμετρήσεις των «αιωνίων» και αυτό θα επιβάρυνε κατά πολύ την ατμόσφαιρα.

Η AEK, όμως, ήξερε ότι μ’ αυτές τις αλλαγές είχε μεγάλη πιθανότητα να κληρωθεί ως γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι αν έπεφτε με κάποιον από τους άλλους δύο «μεγάλους» και αυτό θα σήμαινε ότι θα έδινε τον αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. H απόφαση είχε βγει προχθές και είχε αυξήσει κατά μία αγωνιστική την ποινή που της είχε επιβληθεί για τη φωτοβολίδα που έριξε οπαδός της και χτύπησε στο χέρι τον διαιτητή Ευθυμιάδη.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, ο Νίκος Στράτος αμφισβήτησε έντονα τη νομιμότητα της απόφασης για την αλλαγή των ημερομηνιών και έκανε λόγο για εσκεμμένη αλλοίωση του προγράμματος, γιατί έγινε μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας της AEK. Επειτα από έντονες αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς, οι ενστάσεις του κ. Στράτου απορρίφθηκαν και η κλήρωση που ακολούθησε έβγαλε τα ζευγάρια Καστοριά – Ολυμπιακός (7 και 21 Απριλίου) και AEK – Παναθηναϊκός (29 Μαρτίου και 20 ή 21 Απριλίου). Αν δεν είχε την ατυχία η AEK να κληρωθεί γηπεδούχος στο α΄ ματς, δεν θα υπήρχε θέμα και οι αντιδράσεις της θα είχαν απλώς… προληπτικό χαρακτήρα.