ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καθε Μερα Κυριακη

Οταν ο Νίκος Αναστόπουλος, που είχε όνειρο ζωής να αναλάβει τον Ολυμπιακό, φτάνει στο σημείο να σου θέτει όρους για να δεχθεί τη θέση του προπονητή, που του προτείνεις, τότε δικαιολογημένα αισθάνεσαι τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια σου.

Αυτό έπαθε ο Σωκράτης Κόκκαλης, όταν άκουσε το «όχι» του «μουστάκια», την Πέμπτη το βράδυ. Ακολούθησε και το «όχι» κάποιων συμβούλων για τον Νίκο Αλέφαντο και κατάλαβε πως κάτι θα πρέπει να κάνει για να αποδείξει ότι εξακολουθεί να είναι το αφεντικό, τουλάχιστον στην ομάδα.

Και Παρασκευή πρωί βάζει τον Λούβαρη να ανακοινώσει την πρόσληψη του Νίκου Αλέφαντου «έπειτα από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου», για να αφήσει… άφωνους όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Εκτός βέβαια από τους οργανωμένους. Οσο για τους οπαδούς των άλλων ομάδων, αυτοί βρήκαν την ευκαιρία να σκάσουν από τα γέλια.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης με την απόφασή του δεν αποσκοπούσε μόνο στο να φωνάξει «καθίστε καλά και μη μου φέρνετε αντίρρηση» Είχε και άλλο λόγο.

Θέλει να πάει στη Λεωφόρο και να έχει στον πάγκο άτομα που θα προκαλέσουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Το δίδυμο λοιπόν Νίκου Αλέφαντου – Τάσου Μητρόπουλου είναι το ιδανικό.

Πέρσι, τέτοια εποχή, είχε φανατίσει τους δικούς του οπαδούς με τα «κότες και πελάτες». Φέτος, γνωρίζοντας το κλίμα που θα επικρατεί στο γήπεδο στις 18 Απριλίου, επιθυμεί να έχει στον πάγκο «ράμπο» και όχι προπονητικό τιμ.

Ομως η άρνηση του Νίκου Αναστόπουλου έχει και μία άλλη ερμηνεία. H παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη, στην προεδρία του Ολυμπιακού, δεν εμπνέει τη σιγουριά που ενέπνεε πριν από τις 7 Μαρτίου. Ακόμη και ο ίδιος πήρε αυτό το μήνυμα, αμέσως μετά τις εκλογές, και έτρεξε να διαβεβαιώσει τους παίκτες του ότι τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει και να είναι ήσυχοι.

Αλλά ούτε αυτούς κατόρθωσε να πείσει. Πόσω μάλλον αυτούς που καλεί να συνεργαστούν μαζί του στην παρούσα φάση, σε μία κρίσιμη εποχή για την ομάδα και τον ίδιο.

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό. O Ολυμπιακός μπορεί να πάει στη Λεωφόρο, να νικήσει -στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν- και να κατακτήσει και τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο. Δεν θα μπορέσει όμως να ανακτήσει το κύρος του, που καταβαραθρώθηκε με τις πρόσφατες αποφάσεις του προέδρου του.