ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στο Περιστέρι δοκιμάζεται και το Μαρούσι

O «σκόπελος» του Περιστερίου, πριν από τρεις ημέρες, αποδείχθηκε «παιχνιδάκι» στα χέρια του Παναθηναϊκού, που νίκησε με διαφορά 27 πόντων την ελλιπή ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Σήμερα, στο κλειστό της Θηβών θα γίνει το δεύτερο «κρας τεστ» για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης του πρωταθλήματος από το Μαρούσι. H αγωνιστική εκκρεμότητα της 18ης αγωνιστικής θα τακτοποιηθεί απόψε (18.00), με το Μαρούσι να έχει σαφέστατα μεγαλύτερο κίνητρο από τους γηπεδούχους για τη νίκη που θα τους διατηρήσει το ασφαλές, βαθμολογικό προβάδισμα από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στις 8 Απριλίου θα παίξει με τον Αρη για τον αναβληθέντα αγώνα της 21ης Φεβρουαρίου.

– Στον αθλητικό δικαστή παρέπεμψε τον Δημήτρη Δέσπο το διοικητικό συμβούλιο της EOK, μετά τις ανεβασμένες τιμές τεστοστερόνης και στα δύο τελευταία δείγματα που έδωσε. Δεδομένου ότι αντίστοιχο φαινόμενο παρουσιάστηκε και σε προηγούμενους ελέγχους, αλλά και της επισήμανσης που συνόδευε τα αποτελέσματα (ότι δεν παράγεται από τον οργανισμό αυτή η ποσότητα, συνεπώς πρέπει να κάνει χρήση φαρμάκων) η EOK εισηγείται την τιμωρία δύο ετών, όπως προβλέπει ο κανονισμός.

Επίσης, η διοίκηση της EOK αποφάσισε να προσβάλει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ σχετικά με την πρόσφατη δικαίωση του Πανιωνίου στη συνεργασία του με τον Νέναντ Μάρκοβιτς. H ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι το ΑΣΕΑΔ δεν είναι αρμόδιο να κρίνει τη νομιμότητα ή μη υπουργικής απόφασης (αν είναι συνταγματική ή όχι) και αυτό μπορεί να κριθεί μόνο από το ΣτΕ.