ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εμφάνιση «σωτήρα»

Ελάχιστα από τα χαρτιά του άνοιξε ο Ντέμης Νικολαΐδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «Οι πρωταγωνιστές», η οποία μεταδόθηκε αργά χθες το βράδυ από το κανάλι Star. Το πιο σημαντικό κομμάτι αναφέρεται στα χρέη προς τρίτους που διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών που ενεργούσαν για λογαριασμό του και τα οποία είναι τριπλάσια σε σχέση με την εικόνα που είχε παρουσιάσει η ENIC, χωρίς όμως να αναφερθούν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. H εξέλιξη αυτή αναιρεί, κατά τα λεγόμενά του, την αρχική συμφωνία με την ENIC: «Κάποια πράγματα μας τα έκρυψαν και κάποια πράγματα δεν τα ήξεραν ούτε αυτοί. Δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει, αυτήν τη στιγμή η AEK είναι σε μια κατάσταση, δεν υπάρχει πλέον συμφωνία για αγορά της AEK αυτήν τη στιγμή».

Τα νέα δεδομένα δεν αποτρέπουν τον Ντέμη Νικολαΐδη και τους συνεργάτες του από το να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για τη σωτηρία της AEK, με το σκεπτικό ότι αν δεν δώσει κάποιος άμεση λύση, η ομάδα είναι καταδικασμένη να πέσει στην Δ΄ Εθνική. «Τα χρέη είναι τεράστια, αλλά εμείς δεν θα τα παρατήσουμε. Θέλουμε την ENIC και τη NETMED, όλους τους μετόχους, τον Πέτρο Στάθη, να κάτσουμε όλοι μαζί, να συνεργαστούμε για να βρούμε μια λύση, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα. Οι λύσεις που έχουμε είναι να χρηματοδοτήσουν οι μέτοχοι την AEK για να μπορέσει να προχωρήσει ή να βρουν μια λύση μαζί μας. Αυτήν τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει καμία αγορά, μας ενδιαφέρει να τη σώσουμε ή να βρεθεί κάποιος άλλος, ένας αγοραστής, καθαρή λύση, η οποία αν παρουσιαστεί, εμείς θα κάνουμε πίσω, θα τη χειροκροτήσουμε και θα την υποστηρίξουμε» τόνισε, χωρίς να κατονομάσει κάποιους από τους συνεργάτες του οι οποίοι δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστοί. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε αδυναμία να σηκώσει η κίνηση αυτή όλο το οικονομικό βάρος και επέμεινε ουσιαστικά σε συγχρηματοδότηση από τους νυν μεγαλομετόχους.

Ο Ντέμης άφησε αιχμές ότι στην περίπτωση που δεν προκύψει κάποια από τις παραπάνω λύσεις, θα ασχοληθεί για τις ποινικές ευθύνες όλων όσοι διαχειρίστηκαν τα χρήματα της ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια. O ίδιος πάντως εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι στα επόμενα πέντε χρόνια, με καλή διαχείριση και με την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 44, όχι μόνο μπορούν να εξοφληθούν τα χρέη αλλά μπορεί η ομάδα να αφήνει και κέρδη!