ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καθοδηγητής ο «Ξανθός»

Με οποιονδήποτε άλλο «τίτλο», εκτός από αυτόν του προπονητή, αλλά έχοντας το ρόλο του ουσιαστικού καθοδηγητή της εθνικής ομάδας μπάσκετ, ο Γιάννης Ιωαννίδης θα είναι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και τούτο, λόγω του ασυμβίβαστου της βουλευτικής ιδιότητας με επαγγελματική απασχόληση – παρά την παραίτησή του από κάθε οικονομική αξίωση. H ασάφεια που υπήρχε τους τρεις τελευταίους μήνες διευκρινίστηκε κατά το ήμισυ. O Ιωαννίδης, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε από συνταγματολόγους, κατανόησε ότι πρέπει να πάρει πιθανότατα τον τίτλο του τεχνικού συμβούλου ή, ακόμα, και του… συνοδού της ελληνικής ομάδας.

«Μέχρι να πεθάνω θα υπηρετώ το ελληνικό μπάσκετ, γιατί στο αίμα μου υπάρχει ο αθλητισμός και αυτό δεν αλλάζει. Από οποιοδήπoτε πόστο θα είμαι στην εθνική ομάδα», είπε ο Ιωαννίδης, στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε από τον όμιλο της EUROBANK για τη διετή ανανέωση της χορηγίας της στις εθνικές ομάδες μπάσκετ.

«Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός… όλα τα άλλα περιττεύουν. Προχωράμε μαζί με τον Γιάννη Ιωαννίδη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας της EOK Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά δεν θέλησε να διευκρινίσει ποιος θα είναι ο πρώτος προπονητής στους Ολυμπιακούς. «Παράνυμφοι υπάρχουν αρκετοί και δεν θα έχουμε πρόβλημα». H… «καμπάνα» χτυπάει για τον Αργύρη Πεδουλάκη και τον Λευτέρη Κακιούση, που είναι της αρεσκείας του Ιωαννίδη και η EOK έχει προσυμφωνήσει για την επιλογή τους.

Το ελληνικό μπάσκετ και οι εθνικές ομάδες θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την πορεία τους και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εναντι 1.250.000 ευρώ, η EUROBANK, φανερώνoντας πρωτοπορία στις χορηγίες της, ανανέωσε τη συνεργασία της με την EOK, πριν να δει την πορεία της εθνικής ανδρών στους Ολυμπιακούς και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το «στενό» επιχειρηματικό συμφέρον της.