ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ακατάλληλος τελικός και για… ανηλίκους

Τρεις ημέρες, μόλις, «άντεξε» η εφαρμογή της πρότασης να παρακολουθήσουν μαθητές Δημοτικού και οι γονείς τους τον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟ – Ολυμπιακού, την προσεχή Κυριακή στο γήπεδο του Ελληνικού και η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται από χθες με αμείωτο ενδιαφέρον. Η αδυναμία του υπουργείου Παιδείας να κατανείμει τα 3.000 εισιτήρια και ο τρόπος μεταφοράς των παιδιών στο Ελληνικό, αλλάζει και πάλι τη «σύνθεση» των θεατών του τελικού, από τον οποίο έχουν αποβληθεί υποχρεωτικά οι οπαδοί με «μανδύα» φιλάθλου…

Σήμερα, θα γίνει νέα έκτακτη σύσκεψη, αλλά υπάρχει πρόβλημα εναλλακτικών επιλογών για τους μικρής ή μεγάλης ηλικίας θεατές του τελικού και ενώ η ΕΟΚ αναμένει τις τοποθετήσεις της ΓΓΑ και της αστυνομίας, πριν περάσει στην αντεπίθεση, με πιθανή δημοσιοποίηση των πρακτικών των συσκέψεων.

Το μπάσκετ και συγκεκριμένα ο τελικός Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, δεν κατάφερε να αποφύγει τα… «βρώμικα απόνερα» του ποδοσφαίρου και των επεισοδίων που έγιναν στο πρόσφατο ντέρμπι των «αιωνίων». Γιατί μπορεί και στους προηγούμενους τελικούς να υπήρχαν η ένταση και το μίσος των «κόκκινων» και των «πράσινων» που «φούντωναν» τις δικαιολογημένες ανησυχίες για την εκδήλωση επεισοδίων, αλλά φέτος, υπήρξε και η μη ανάληψη ευθύνης από την αστυνομία για να πράξει το καθήκον της που δεν είναι άλλο από το να περιφρουρεί τα γήπεδα -όσο μπορεί και δύναται καλύτερα- και να αποτρέπει τα επεισόδια των οργανωμένων «στρατών».

Η αστυνομία, δηλαδή, δεν μπορεί να περιφρουρήσει τον φετινό τελικό Κυπέλλου, ούτε από τους 600 οπαδούς του Ολυμπιακού και τους ισάριθμους του Παναθηναϊκού, όπως συνέβη τα τρία προηγούμενα χρόνια, αλλά προτίμησε να… φυλάει τους μαθητές Δημοτικού, τους γονείς τους ή του παλαίμαχους ή τα παιδιά Ακαδημιών.

Ο φετινός -τουλάχιστον- τελικός Κυπέλλου έγινε ένα αμιγώς τηλεοπτικό προϊόν, υπό τον φόβο των επεισοδίων και της αστυνομικής αδυναμίας.

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός… ασχολείται ήδη με τον Παναθηναϊκό και τον τελικό, αλλά οι «πράσινοι» είναι προσηλωμένοι μόνο στο παιχνίδι με την Ουνικάχα στη Μάλαγα, την οποία πρέπει να νικήσουν για να προκριθούν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να αφιερώσουν πέντε ημέρες προετοιμασίας στον τελικό και ο Παναθηναϊκός, μόλις, δύο, μετά την επιστροφή της αποστολής από την Ισπανία…