ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Μαρινάκη σε ΠΑΟ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης, «απαντώντας» μέσω όσων είπε στο χθεσινό Δ.Σ. της ΕΠΟ στον Παναθηναϊκό και σχολιάζοντας τα γεγονότα που έχουν συμβεί σε θεσμικό και μη επίπεδο μετά το τέλος του επεισοδιακού ντέρμπι των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρινάκης που έχει την ιδιότητα του Α΄ αντιπροέδρου της ΕΠΟ φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν ζήτησα συγγνώμη. Παραδέχτηκα ότι έκανα παρορμητικές δηλώσεις που δεν έπρεπε. Τα επεισόδια κράτησαν για λίγα δευτερόλεπτα και έγινε ό,τι έγινε. Εχει χαλάσει το προφίλ μου λόγω αυτών που λέγονται. Βγαίνουν ανακοινώσεις ακόμη και στ’ αγγλικά και μου δημιουργούν πρόβλημα. Μου έχουν χαλάσει την εικόνα γιατί γράφουν πράγματα που δεν ευσταθούν».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μαρινάκης υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό λέγοντας: «Ο Παναθηναϊκός είναι χειρότερος. Εχει κάνει τα περισσότερα επεισόδια. Ο λαός του Ολυμπιακού είναι τρεις φορές περισσότερος. Τι θα γίνει αν βγει στους δρόμους; O Παναθηναϊκός δυσφημεί το ελληνικό ποδόσφαιρο όταν στέλνει φακέλους στην UΕFΑ».

Μεγάλη συζήτηση έγινε στο κομμάτι της διαιτησίας. Ο Β. Μαρινάκης ζήτησε αρχικά την παραίτηση του Β. Τεροβίτσα λόγω της ανακοίνωσης που εκδόθηκε το περασμένο Σάββατο και ανέφερε πως κατά παρέκκλιση της σύμβασης διαιτησίας της UEFA η ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνει ότι όλοι οι διαιτητές του αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΟ τίθενται εκτός ορισμών μέχρι το καλοκαίρι ως κατ’ ελάχιστη ποινή.

Στη συνέχεια ζήτησε ανάκληση της ανακοίνωσης λέγοντας στον Β. Τεροβίτσα: «Να κατονομάσεις και τις άλλες κακές διαιτησίες. Μόνο για το ντέρμπι είπες».

Ο Τεροβίτσας είπε ότι δεν παίρνει πίσω την ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος, είπε ότι «είναι υπερβολή η ανάκληση της δήλωσης», ενώ ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Τζ. Βεκρής είπε «μην επιμένετε κύριε Μαρινάκη. Να χαμηλώσουμε τους τόνους».

Ο Κ. Βασάρας υποστήριξε: «Μου διάβασαν μια ανακοίνωση. Αυτά δεν υπάρχουν στον κανονισμό. Δεν είχα συμμετοχή».

Τελικά η ΕΠΟ μετά το Δ.Σ. εξέδωσε την ακόλουθη αντιφατική ως προς τη στάση της ανακοίνωση: «Το Δ.Σ. της ΕΠΟ ύστερα από πρόταση του προέδρου της Σούπερ Λιγκ Ευάγγελου Μαρινάκη και τη σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου της Σούπερ Λιγκ, Ιωάννη Βεκρή, έκρινε ομόφωνα ότι η ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ του Σαββάτου 26-2-2011 εκδόθηκε καθ’ υπέρβαση της πρακτικής που τηρούνταν σε ανάλογες περιπτώσεις και δεν θα επαναληφθεί».

Επίσης ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι η ανακοίνωση της τιμωρίας των διαιτητών του ντέρμπι επηρεάζει τους διαιτητές που από εδώ και πέρα μπορεί να σφυρίζουν φοβισμένα και αυτό, όπως είπε, φάνηκε στις διαιτησίες του Τσινιάρη (ΠΑΟ – Ατρόμητος) και του Παμπορίδη (Πανιώνιος – Ολυμπιακός) το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα ζήτησε την τιμωρία αυτών των δύο διαιτητών. Ειδικότερα για τον Τσινιάρη είπε ότι κακώς επέτρεψε στους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν τον γύρο του θριάμβου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος, που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δέχθηκε φραστική επίθεση από αγνώστους σε κεντρικό εστιατόριο, συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.