ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ωφελημένος ο Ολυμπιακός εν όψει ντέρμπι από την αναβολή της έφεσης

Η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης και η «αντέφεση» του Ολυμπιακού στην έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα δεν εκδικάσθηκαν, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν και πήραν αναβολή για την Τετάρτη 16 Μαρτίου.

Ομως, μαζί με την αναβολή εξασφάλισαν ότι όποια κι αν είναι η απόφαση, ο εντός έδρας αγώνας με την ΑΕΚ που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου θα γίνει παρουσία θεατών, αφού σύμφωνα με το άρθρο 29 του Πειθαρχικού Κώδικα, μεταξύ της έκδοσης της ποινής και της εκτέλεσής της πρέπει να μεσολαβούν πέντε ημέρες.

Οταν τελείωσε η ακροαματική διαδικασία, η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού για αναβολή και όρισε αρχικά την εκδίκαση για την Τετάρτη 9 Μαρτίου.

Με Εργοτέλη χωρίς κόσμο

Ομως, ο εκ των νομικών της ΠΑΕ Θ. Γιαννίκος είπε ότι στη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα μπορεί να παρασταθεί και ζήτησε ακόμη μία εβδομάδα. Η αποδοχή του αιτήματος εξασφάλισε την παρουσία θεατών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς θεατές στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και αν η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στις 16 Μαρτίου αποφασίσει ότι τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη ήταν «ευρείας κλίμακας» και επιβάλλει ποινή «χωρίς θεατές» για μία ακόμη αγωνιστική, θα την εκτίσει στον αγώνα με την Καβάλα τον Απρίλιο.

Επιμένουν για μείωση

Ο Ολυμπιακός, παρά την αναβολή, θα επιμείνει στην «αντέφεση» προκειμένου να μη χαρακτηριστούν τα επεισόδια «ευρείας κλίμακας» και να μην είναι υπότροπος σε μεταγενέστερη περίπτωση επεισοδίων.

Ο Γ. Βούλτσης, δικηγόρος του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Στον συγκεκριμένο αγώνα (σ. σ. με ΠΑΟ), τα επεισόδια δεν ήταν εκτεταμένα. Κάναμε αίτημα αναβολής, καθώς δεν είχαμε χρόνο να ενημερωθούμε. Είμαι βέβαιος ότι η έφεση του εισαγγελέα θα απορριφθεί».

Σήμερα, στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απολογείται ο Β. Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός με την κατηγορία της δυσφήμισης του αθλήματος.