ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απάντησε με μηνύσεις και βαρύτατες κατηγορίες ο Μπέος

Μηνυτήρια αναφορά σχετική με την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος στρέφεται κατά του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού κ. Νίκου Πατέρα και του δικηγόρου και προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκής κ. Αλέξη Κούγια και ζητεί να τους απαγγελθούν κατηγορίες για τα κακουργήματα της παράβασης του νόμου περί απορρήτου επικοινωνιών, χρήσης προϊόντος υποκλοπής, πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου.

Μεταξύ άλλων, στη μήνυση που υπέβαλε στην εισαγγελία, ο κ. Μπέος υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού κ. Ν. Πατέρας κατά συναυτουργία με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής κ. Αλ. Κούγια «επινόησε, δρομολόγησε και μεθόδευσε την κατάρτιση εξ υπαρχής της πλαστής κασέτας… συρράπτοντας διαφορετικές συνομιλίες μου με αυτόν, κατασκεύασε ένα προϊόν, στο οποίο προσέδωσε το νέο περιεχόμενο που αυτός θέλησε». Αναφερόμενος στον κ. Πατέρα, ο κ. Μπέος αναφέρει ότι καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του και τη φιλική τους σχέση και προέβη χωρίς τη συναίνεσή του στην καταγραφή των προσωπικών τους συνομιλιών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μήνυση, στόχος των δύο μηνυομένων ήταν «να παραπλανήσουν με τη χρήση πλαστού εγγράφου τους εκπροσώπους του Τύπου και εν συνεχεία τις εν γένει δικαιοδοτικές αρχές και να με εμφανίσουν ως πρόσωπο μειωμένης ηθικής υποστάσεως, εμπλεκόμενο σε απόπειρες επηρεασμού διαιτητών, ώστε να πετύχουν με κάθε μέσο την ηθική και κοινωνική μου εξόντωση».

Εξερχόμενος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο κ. Μπέος χαρακτήρισε τον Νίκο Πατέρα «υποκλοπέα» και «συνεργάτη του Κούγια». Ο ίδιος ζήτησε μάλιστα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται από τον εισαγγελέα κ. Κ. Σιμιτζόγλου, να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο προκειμένου να εξακριβωθεί πόσες φορές επικοινώνησε πριν από το ματς μεταξύ Αρη – Παναθηναϊκού ο διαιτητής του αγώνα κ. Γιώργος Δαλούκας με τον ίδιο.