ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

Η Σούπερ Λίγκα συνεδρίασε χθες και ομόφωνα ζήτησε από τον ΓΓΑ κ. Πάνο Μπιτσαξή να αποσύρει το αίτημά του για διοργάνωση του επόμενου πρωταθλήματος από την ΕΠΟ. Η Σούπερ Λίγκα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «έχει την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο της τεχνικής οργάνωσης των αγώνων του πρωταθλήματός της, μόνο σε πρώτο βαθμό απονομής της πειθαρχικής δικαιοσύνης (και αυτό με βάση ένα κανονισμό της ΕΠΟ που συντάχθηκε κατόπιν συγκεκριμένων υποδείξεων του κ. Μπιτσαξή) και της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών και ορισμένων εμπορικών δικαιωμάτων των ομάδων».

Αναφέρει επίσης ότι θεωρεί πως «έχει επιτελέσει με επιτυχή τρόπο τα εν λόγω καθήκοντά της» και υπενθυμίζει ότι σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις των ΠΑΕ και της Σουπερλίγκα με τον ΟΠΑΠ «αυτές δεν είναι χαριστικές αλλά είναι αντιθέτως ανταποδοτικές, αφού τόσο ο Συνεταιρισμός όσο και οι ΠΑΕ έχουν δεσμευθεί συμβατικά για τη μη προβολή ανταγωνιστικών του ΟΠΑΠ προϊόντων και υπηρεσιών». Με απλά λόγια η Λίγκα λέει ότι οι αρμοδιότητές της είναι μικρές και ότι τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ τα παίρνει για να μην προβάλλονται στις φανέλες και τα γήπεδα των ομάδων ξένες στοιχηματικές εταιρείες.

Γίνεται πολύς θόρυβος για κασέτες, διαιτησίες, βία κ.τ.λ. Σιγά σιγά το πράγμα ξεδιαλύνει: από τη μία έχουμε αυτούς που πιστεύουν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, δηλαδή τη Σουπερλίγκα και όσες ΠΑΕ συντάσσονται με το προεδρείο της, και από την άλλη την Πολιτεία που, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, αποφάσισε να δείξει ότι έχει ένα σχέδιο εξυγίανσης. Μέχρι τώρα από την πλευρά της Πολιτείας είχαμε λεονταρισμούς και βρυχηθμούς και από την πλευρά της Λίγκας ως απάντηση, ότι αν κοπούν οι χορηγίες του ΟΠΑΠ, οι ΠΑΕ θα διαφημίσουν ξένες εταιρείες. Επιτρέπεται κάτι τέτοιο; Σήμερα που μιλάμε όχι. Αν όμως αύριο νομιμοποιηθούν οι ξένες στοιχηματικές εταιρείες δεν αποκλείεται οι ΠΑΕ τα χρήματα που βρίσκουν τώρα από τον ΟΠΑΠ να τα πάρουν από αυτές.

Μέχρι τώρα ο κ. Μπιτσαξής πίστευε πως αρκεί η απειλή της διακοπής της χορηγίας του ΟΠΑΠ για να σοβαρευτούν οι ΠΑΕ. Ας αρχίσει να αντιμετωπίζει ως ενδεχόμενο το να μη θέλουν οι ΠΑΕ να σοβαρευτούν: αυτό είναι νομίζω το μεγάλο πρόβλημα…