ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πίσω απο τις κάμερες

Γεμάτες κερκίδες

Η λογική λέει πως απόψε θα γεμίσει το γήπεδο Καραϊσκάκη. Βλέπετε, με νίκη επί της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει μαθηματικά το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ωστόσο, προκάλεσε εντύπωση το μειωμένο ενδιαφέρον που έδειξαν οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» για αγορά των εισιτηρίων του ντέρμπι. Αν και βγήκαν στην κυκλοφορία πριν από εννέα ημέρες, χρειάστηκε να κυλήσουν πολλά εικοσιτετράωρα προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των αδιάθετων εισιτηρίων. Αντιθέτως, τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Ενδεχομένως, να «πάγωσε» ο κόσμος απ’ την ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ. Οπως και να έχει, θα περίμενε κάποιος ένα ντέρμπι τίτλου να σήκωνε στο πόδι τους φίλους των «Πειραιωτών». Ν.Ν.Γ.

Και η ΑΕΚ στο στόχαστρο

Ο Αχ. Μπέος εκτός από την κόντρα του με τον Κ. Πηλαδάκη και τον Ν. Πατέρα τα έχει και με την ΑΕΚ. Μάλιστα έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρό της Στ. Αδαμίδη. Στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας την περασμένη Τρίτη απευθύνθηκε στους δύο εκπροσώπους των «κιτρινόμαυρων» (ο Αδαμίδης απουσίαζε) και προφανώς θέλοντας να τους πικάρει ρώτησε «είστε καινούργιοι;» και στη συνέχεια σχολίασε «κάθε φορά στέλνετε άλλους». Πάντως, ο κ. Κωνσταντινίδης που ήταν ο ένας εκπρόσωπος έχει παραστεί και σε προηγούμενα συμβούλια. ΜΠΛΟΥ.

Τα δικά τους προβλήματα

Οσα συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα και από τους ανθρώπους του μπάσκετ. Στον πρόσφατο αγώνα «Ολ σταρ» στον Πύργο σε αρκετά «πηγαδάκια» αθλητών (και όχι μόνο) συζητήθηκε το θέμα με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους περισσότερους να τονίζουν πως μπορεί το μπάσκετ να έχει ξεφύγει από αυτό το φαινόμενο αλλά υποφέρει κι αυτό από τις δικές του «παθήσεις». Η οικονομική αφερεγγυότητα των περισσότερων συλλόγων δεν είναι μικρό πρόβλημα και σίγουρα είναι ένας από τους λόγους που ο αθλητισμός στην Ελλάδα κάνει βήματα προς τα πίσω… Σ. Δ.

Η απαξίωση των καταγγελιών

Υπάρχουν πολλοί που προφανώς χωρίς να έχουν πλήρη γνώση των στοιχείων που βρίσκονται στη διάθεση της Δικαιοσύνης επιχειρούν να απαξιώσουν τις καταγγελίες που έχουν γίνει και όσα έχουν ακουστεί για τους αγώνες Μακάμπι – Ολυμπιακός και Αρης – ΠΑΟ. Κάποιοι άλλοι σ’ ένα ρεσιτάλ πεσιμισμού επαναλαμβάνουν ότι «δεν θα γίνει τίποτα» και πως και αυτή η υπόθεση, όπως και παρόμοιες στο παρελθόν, θα καταλήξει στο αρχείο. Είναι οι ίδιοι που όταν επιχειρείται να φωτιστεί η «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» στο ποδόσφαιρο έχουν έτοιμη την επωδό «όποιος έχει στοιχεία στη δικαιοσύνη». Και όταν τύχει να φτάσει στη Δικαιοσύνη μια περίπτωση καταγγελίας για το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου πατούν το play και παίζουν πάντα την ίδια κασέτα: «τίποτα δεν θα γίνει διότι τα στοιχεία δεν… επαρκούν». Και μόνο το γεγονός ότι η φίλαθλη κοινή γνώμη πληροφορείται για αθέμιτες συμπεριφορές παραγόντων (π.χ. τηλεφωνήματα σε διαιτητές επειδή έδωσαν «λάθος» πέναλτι) είναι κέρδος για όσους επιδιώκουν να φωτίσουν υποθέσεις και «ιστορίες για γέλια» για όσους θέλουν τη συσκότιση… ΜΠΛΟΥ.