ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θάνου: Ηθελαν να στερήσουν από μια ολόκληρη χώρα μια τεράστια διάκριση

«Το βράδυ της 12ης Αυγούστου δεν πρόδωσαν μόνο εμένα, αλλά μια ολόκληρη χώρα. Δεν στέρησαν από εμένα ένα μετάλλιο, αλλά από μια ολόκληρη χώρα. Ούτε ντοπαρισμένη ήμουν ούτε κρυμμένη». Με αυτά τα λόγια η ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου απευθύνθηκε απολογούμενη στους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, επιχειρώντας να αντικρούσει τις κατηγορίες που αποδίδονται σε εκείνη και τον Κώστα Κεντέρη αναφορικά με το σκηνοθετημένο, κατά τη Δικαιοσύνη, τροχαίο ατύχημα, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η ολυμπιονίκης επεσήμανε αρκετές φορές ότι το τροχαίο ήταν πραγματικό και έκανε λόγο για «δήθεν εξαφάνιση», η οποία ήταν «στημένη για να στερήσουν από μια ολόκληρη χώρα μια τεράστια διάκριση».

«Εμφανίστηκα ως εγκληματίας. Με καταδίκασαν οι δημοσιογράφοι με μεγάλη ευκολία. Αυτό που με έχει κρατήσει όρθια όλα αυτά τα χρόνια είναι οι εμπειρίες που αποκόμισα και το συναίσθημα που ένιωσα όταν βρέθηκα στην κορυφή», είπε η αθλήτρια. Εν συνεχεία, η ίδια περιέγραψε όλες τις κινήσεις της από την ώρα που μαζί με τον Κ. Κεντέρη εισήλθαν στο Ολυμπιακό Χωριό και έλαβαν τις διαπιστεύσεις τους μέχρι το βράδυ της 12ης Αυγούστου, που έφτασαν στο σπίτι του προπονητή τους και κατηγορουμένου στην υπόθεση κ. Χρ. Τζέκου, οπότε και έμαθαν ότι τα ΜΜΕ μετέδιδαν συνεχώς πως εκείνη και ο Κεντέρης έχουν χάσει το δικαίωμα συμμετοχής τους στους αγώνες γιατί δεν υποβλήθηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ. «Φύγαμε με τη μηχανή του Χρ. Τζέκου με προορισμό το Ολυμπιακό Χωριό μόλις μάθαμε ότι μας αναζητούσαν για έλεγχο ντόπινγκ. Δεν κατάλαβα ακριβώς πώς πέσαμε από τη μηχανή στο οδόστρωμα», είπε.

Η Κατερίνα Θάνου απευθύνθηκε και στους συγκατηγορουμένους της γιατρούς του ΚΑΤ. Τους είπε «ευχαριστώ και συγγνώμη», καθώς εξαιτίας της επί επτά χρόνια ταλαιπωρούνται λόγω αυτής της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ, ο κατηγορούμενος προπονητής Χρ. Τζέκος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, ενισχύουν τον ισχυρισμό ότι η όλη υπόθεση ήταν «στημένη». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου, με την αγόρευση του εισαγγελέα.