ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διεθνή αστέρια στη ρυθμική γυμναστική στην Καλαμάτα

Μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα θα θυμίζει το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής «Καλαμάτα 2011» (15 – 17 Απριλίου). Θα πάρουν μέρος κορυφαίες αθλήτριες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ανανεωμένη εθνική μας ομάδα του ανσάμπλ.

Στις συμμετοχές ξεχωρίζει το όνομα της Ρωσίδας σούπερ σταρ Εβγκένια Κανάεβα, που είναι κάτοχος του ολυμπιακού, του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού τίτλου. Ακολουθεί η περσινή πρωταγωνίστρια της διοργάνωσης Ντάρια Κοντακόβα. Η αθλήτρια, μετά τον θρίαμβό της στη μεσσηνιακή πόλη, εντυπωσίασε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας, όπου κατέκτησε πέντε μετάλλια (χρυσό στο ομαδικό και στο σχοινάκι, αργυρό στο σύνθετο ατομικό, στο στεφάνι και στην κορδέλα). Στο ταπί της Καλαμάτας θα βρεθούν, επίσης, η Ντάρια Ντμιτρίεβα (κάτοχος τριών παγκοσμίων μεταλλίων), οι Λευκορωσίδες Λιούμποβ Τσαρκάσινα, Χάνα Ραμπτσάβα και οι Αλίγια Γκαράγεβα, Αννα Γκουρμπάνοβα από το Αζερμπαϊτζάν, η Βουλγάρα Σίλβια Μίτεβα και η Ουκρανή Αλίνα Μαξιμένκο. Στο ατομικό θα πάρουν μέρος 40 αθλήτριες από 23 χώρες. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι και οι Ελληνίδες Μιχαέλα Μεταλλίδου και Βαρβάρα Φίλιου.

Πολλές και σπουδαίες είναι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος και στο ανσάμπλ. Εχουν δηλώσει συμμετοχή 14 χώρες (Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Αίγυπτος, Γαλλία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Καζαχστάν, Πολωνία, Ρωσία, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν και Ελλάδα).

Η ελληνική ομάδα θα εμφανιστεί στην Καλαμάτα ανανεωμένη. Θα αγωνιστούν οι Μαριάνθη Ζαφειρίου, Σταυρούλα Σαμαρά, Βασιλεία Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή, Ευδοκία Λουκάγκου, Ελένη Δόικα και Μαρία – Χριστίνα Παπαρίζου. Οι πρωταθλήτριες θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στις 5 μπάλες και στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια, με τα οποία θα διεκδικήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα».