ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σφοδρότατη επίθεση του Βαρδινογιάννη κατά του Βγενόπουλου

Αν και η αιφνιδιαστική απουσία του Παύλου Γιαννακόπουλου (ο αδελφός του, Θανάσης, είπε ότι ήταν με ίωση στο νοσοκομείο) περιόρισε τις αναμενόμενες εντάσεις, δεν έλειψαν οι «καυτοί» διάλογοι, κυρίως μεταξύ του Γιάννη Βαρδινογιάννη και των εκπροσώπων του Ανδρέα Βγενόπουλου. Σε σχέση, όμως, με το κλίμα που είχε καλλιεργηθεί τις τελευταίες (και όχι μόνο) ημέρες, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κύλησε πολύ πιο ήρεμα απ’ όσο αναμενόταν. Οι μεγάλες εντάσεις προέκυψαν στο τέλος, με την ολομέτωπη επίθεση του κ. Βαρδινογιάννη κατά του κ. Βγενόπουλου, μέσω γραπτής δήλωσης που τον «φωτογραφίζει» ως τον βασικό υπεύθυνο για την οικονομική ασφυξία της ομάδας.

Οι σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν σε νέο Δ.Σ. σε 15 ημέρες, όπου θα καθοριστεί η οικονομική πολιτική της ΠΑΕ, με την πρόταση του Δημήτρη Γόντικα να είναι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10-15 εκατ. ευρώ, με παράλληλο περιορισμό των εξόδων. Πάνω σ’ αυτή τη βάση αναμένεται να κινηθούν οι μέτοχοι, μιας και δεν υπήρξαν χθες ουσιώδεις αντιρρήσεις γι’ αυτό το πλάνο.

Οι τόνοι ανέβηκαν πολύ με τη γραπτή δήλωση του κ. Βαρδινογιάννη κατά του κ. Βγενόπουλου, χωρίς να αναφέρει το όνομά του. Τονίζει μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή στην ιστορία του Παναθηναϊκού και ο βασικός υπαίτιος δεν είχε ούτε το σθένος ούτε καν τη στοιχειώδη ευθιξία να παρευρεθεί στο Δ.Σ. για να δώσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα του. Αντ’ αυτού ο εκπρόσωπός του είχε ως στόχο να αποπροσανατολίσει τελείως τη σημερινή συζήτηση. Ο ηθικός αυτουργός της υφιστάμενης κατάστασης άφησε μια ομάδα με υποθηκευμένο μέλλον, αφού πρώτα εξανεμίστηκαν πάνω από 190.000.000 ευρώ (65 δισεκατομμύρια δραχμές!), ενώ ο ίδιος κατείχε μόλις το 10%. Συνεπής σε μια πολιτική αποκλειστικά προσωπικών σκοπιμοτήτων, οδήγησε με τα μεγάλα λόγια, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις αλόγιστες δαπάνες αλλά και τις υπαναχωρήσεις από συμφωνίες στη σημερινή κατάσταση.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Το 2008 παρουσιάστηκε ως λαϊκή απαίτηση η οικογένειά μου και εγώ να φύγουμε από τον Παναθηναϊκό. Τα τρία αυτά χρόνια συνειδητά δεν συμμετείχαμε στην καθημερινή διαχείριση και διοίκηση της ομάδας. Θεωρούσαμε όμως ότι θα υπήρχε η δυνατότητα να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όλες οι θέσεις και οι όποιες ενστάσεις. Ωστόσο, στο πλαίσιο μιας εμπαθούς πολιτικής, τόσο εμείς όσο και άλλοι μέτοχοι εσκεμμένα οδηγηθήκαμε στο περιθώριο και δεν είχαμε καμία ουσιαστική συμμετοχή σε καίριες αποφάσεις. Στην τελευταία αποχώρησή του άφησε ως παρακαταθήκη προσημειωμένο το μέλλον του Παναθηναϊκού σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο. Μήπως πρέπει και να τον ευχαριστήσουμε που μας κάνει τη χάρη να συμμετέχει με βάση το ποσοστό του;

Παρατηρούμε μια πρωτοφανή προσπάθεια συμψηφισμού των ευθυνών που φέρει, με τις πρωτοβουλίες ανθρώπων που για περισσότερα από 30 χρόνια υπηρετούν και προσφέρουν στον σύλλογο. Ο «σωτήρας», «ευεργέτης» και «λυτρωτής» που παραπλάνησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ας έρθει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δηλώνω απερίφραστα ότι δεν θα επωμισθώ στο σύνολό τους αυτές τις υποχρεώσεις που ο ίδιος δημιούργησε. Εμείς, παρά την κριτική και τις επιθέσεις που δεχτήκαμε, βρισκόμαστε εδώ, είμαστε παρόντες».