ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βαθαίνει η κρίση και το χάσμα στον Παναθηναϊκό

Με παράπλευρα και όχι κύρια πυρά απάντησε η πλευρά του Ανδρέα Βγενόπουλου στην ολομέτωπη επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος την Τρίτη από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ δεν εξέδωσε ανακοίνωση, όπως πολλοί περίμεναν, ούτε και γνωστοποίησε αν και πότε θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπως διέρρεε πριν από το Δ. Σ. το περιβάλλον του. Αντ’ αυτού, θέση εναντίον του κ. Βαρδινογιάννη πήραν ο εκπρόσωπός του στο συμβούλιο, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, αλλά και ο σύνδεσμος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Μιλώντας στον ΝovaΣΠΟΡ Fm, ο κ. Μαυροκουκουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φετινή χρονιά είναι όλη του κυρίου Γιάννη (Βαρδινογιάννη). Με κάθε εκτίμηση. Αυτός τοποθέτησε τους πάντες. Ξεκίνησε με τον Κωνσταντόπουλο, μετά έγιναν μεταγραφές, καθορίστηκε το μπάτζετ και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πάντα με άτομα της επιλογής του. Εφερε τον κ. Γόντικα, ο οποίος ενώ έφτασε σε συσκευασία μιας θέσης, τώρα κατέχει πέντε. Στην αρχή είπε ότι βάζω στην αύξηση του Μ. Κ. μετά το 30% και αργότερα χορηγία. Αν είχαν μπει αυτά τα λεφτά, τώρα θα ήμασταν εντάξει. Η φετινή πρόοδος της ομάδας είναι αποκλειστικότητά του. Εάν δεν υπήρχαν οι ζημιογόνες θυγατρικές που διατηρεί και ζητούσε με άλλον τρόπο 15-20 εκατ., τότε τα λεφτά θα είχαν μπει. Αυτή τη φορά δεν θα μαζευτούν γιατί δεν ήταν ευγενικός. Ο κ. Βγενόπουλος είναι πάρα πάρα πολύ σοβαρός. Αυτά που ακούστηκαν τα θεωρεί γελοιότητες και δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά». Ανάλογη θέση πήρε και ο σύνδεσμος παλαιμάχων της ομάδας. Τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Αυτό που ενδιαφέρει είναι το ΠΩΣ διοικείται σήμερα ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς όμως το ΠΩΣ σχετίζεται άμεσα με το ΠΟΙΟΣ. Η σημερινή διοίκηση δεν είναι διοίκηση, αλλά διασυρμός, για τον οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που ούτε αποκρύπτονται, ούτε μετατίθενται. Τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2010 που ανέκοψαν την επιτυχημένη πορεία της πολυμετοχικότητας δεν μπορούν να «σβηστούν» από καμία επικοινωνιακή στρατηγική».

Χθες, δημοσιοποιήθηκε και η επιστολή που παρέδωσε στα μέλη του Δ. Σ. ο μέτοχος Νίκος Ξυλάς, με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του γιατί «ο ΠΑΟ παραμένει διχασμένος και η παράγκα σήμερα πάλι ζει και βασιλεύει, με άλλο προσωπείο. Αλλά ποιος θα διαλύσει τη νέα παράγκα όταν εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας;» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

– Πρώτη επαφή με τον μάνατζερ του Μάτος, Πέντρο Περέιρα, είχε χθες ο Δημήτρης Γόντικας. Του ξεκαθάρισε ότι παράταση του δανεισμού δεν πρόκειται να γίνει. Ή θα πληρώσει η Μποταφόγκο για να τον αποκτήσει ή θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Θα ακολουθήσει κι άλλο ραντεβού μετά από 2-3 εβδομάδες.

– Ο Καντέ μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ οι Λουίς Γκαρσία, Πλεσί έκαναν ατομικό. Πλην του Σιμάο, επέστρεψαν όλοι οι διεθνείς.