ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι «αιωνίων» στο βόλεϊ

Με οπαδούς αλλά και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού (19.00) για την 22η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Στο «Μελίνα Μερκούρη», θα έχουν δικαίωμα εισόδου το ανώτερο 1.300 άτομα, ενώ θα γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Η κάτω εξέδρα του γηπέδου θα παραμείνει κλειστή, ύστερα από απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ΕΣΑΠ και των εκπροσώπων των δύο ομάδων. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας τους, για την κανονική περίοδο, αρκεί να προμηθευτούν ένα από τα 1.300 ονομαστικά εισιτήρια που υπάρχουν στα γραφεία των «ερυθρολεύκων», στην Πλ. Αλεξάνδρας, στον Πειραιά. Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 16.30 και θα εφαρμοστούν αυστηρά αστυνομικά μέτρα, με τρεις ζώνες ελέγχου περιμετρικά του γυμναστηρίου. Οι εκπρόσωποι των φορέων του αθλήματος (διαιτητές, προπονητές κ. λπ.) θα μπορούν να εισέλθουν μόνο με λίστα των φορέων τους, ενώ θα επιτραπεί η είσοδος, χωρίς εισιτήριο, παιδιών των ακαδημιών του Ολυμπιακού, με τη συνοδεία των προπονητών τους.

Στον αγωνιστικό τομέα, καμιά από τις δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Σε ό, τι αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Λάιος προσπαθεί να εισαγάγει νέα στοιχεία στο παιχνίδι των παικτών του, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι αντιδράσεις των οπαδών των «Πειραιωτών», καθώς το όνομα του προπονητή των «πρασίνων» έχει συνδεθεί με μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού. «Τα παιδιά έχουν συνηθίσει κάποια από τα νέα στοιχεία, τα οποία δοκιμάζουμε στις προπονήσεις. Μένει όμως να τα εφαρμόσουν και στο παιχνίδι», δήλωσε στην «Κ» ο Γιάννης Λάιος.

– Να σταματήσει η λάσπη προς το πρόσωπό του και η… πασαρέλα των παικτριών στο γήπεδο ζήτησε ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Γιώργος Σαμαράς. Ο προπονητής επιτέθηκε σε 1-2 αθλήτριες που είπαν ότι αυτός έφταιγε για την ήττα από τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι οι «κιτρινόμαυρες» θεωρούνται φαβορί για το κύπελλο Ελλάδος.