ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κοντά στη «χρυσή τομή» για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ

Ο κύβος ερρίφθη από την ΕΟΚ και τους δύο φιναλίστ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου στις 15 Μαΐου. Απομένει να δώσει τη συγκατάθεσή της η αστυνομία και για πρώτη φορά στα τελευταία τρία χρόνια η παρουσία των οπαδών των «αιωνίων» θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (6-8 Μαΐου) και ανεξαρτήτως της συμμετοχής ή όχι του ενός ή και των δύο, η ΕΟΚ συμφώνησε με τους «πράσινους» και τους «κόκκινους» για την ημερομηνία διεκδίκησης του Κυπέλλου. Επίσης σημειώθηκε σύμπνοια και συνεργασία στο «καυτό» θέμα της σύνθεσης που θα έχουν οι θεατές του τελικού.

Η ΕΟΚ σε πείσμα των υπερβολικών φόβων που είχε εκφράσει η ΓΓΑ και την είχαν οδηγήσει στην απόφαση αναβολής του τελικού στις 6 Μαρτίου, έκανε πρόταση στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να δοθούν τα εισιτήρια στους κατόχους διαρκείας των δύο ομάδων, να υπάρξουν ονομαστικές λίστες και να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων κατά την παραλαβή τους και την είσοδο στο κλειστό του Ελληνικού.

Σε αντίθεση με τον περιορισμένο αριθμό των οπαδών των τριών προηγούμενων τελικών στο ίδιο γήπεδο, η ΕΟΚ πρότεινε προς τον εκπρόσωπο της αστυνομίας την αύξηση του αριθμού των εισιτηρίων από τα 600 στα 1.000.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί χωρίς την έγκριση του αρχηγού του σώματος για την πρόταση της ομοσπονδίας, αλλά αν υπάρξει πραγματική βούληση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την επιχειρησιακή εφαρμογή των σχεδίων που θα αποφασιστούν, ο φετινός τελικός μπορεί να έχει μεγαλύτερη αίγλη από τους προηγούμενους, αποτρέποντας ταυτόχρονα κάθε κίνδυνο επεισοδίων. Πάντως, στη χθεσινή σύσκεψη υπήρξε δέσμευση από τους εκπροσώπους και των δύο φιναλίστ, ότι θα τηρήσουν την αποφυγή διάθεσης των εισιτηρίων σε οργανωμένους οπαδούς. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η τελική σύσκεψη για να αποφασιστεί ο αριθμός εισιτηρίων και προσκλήσεων που θα πάρει κάθε ομάδα, ενώ αναμένεται η απόφαση της αστυνομίας.

– Την εξαίρεση του διαιτητή Φούφη ζήτησε η ΚΑΕ Πανιώνιος από την ΚΕΔ, ενώ ο Ηλυσιακός αντικατέστησε τον Τζίμι Μπάξτερ με τον Τζερεμάια Ντέιβις, ο οποίος αγωνιζόταν στο κυπριακό πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ.