ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ωθηση μέσω… Αρη στον Παναθηναϊκό

Ως κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια αντιμετώπισαν στον Παναθηναϊκό την ευνοϊκή κλήρωση στο Κύπελλο, που δίνει τη δυνατότητα στους «πράσινους» να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης χωρίς να χρειαστεί να κάνουν υπερβάσεις, αρκεί να παραμείνουν σοβαροί και προσεκτικοί όπως στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Είναι ο πιο εφικτός στόχος για μια σημαντική διάκριση στη διάρκεια της εφετινής σεζόν και θα δοθεί απ’ όλους η ανάλογη σημασία, έστω και αν ο μεγάλος (παρότι ανομολόγητος) στόχος είναι να διεκδικηθεί μέσω των πλέι οφ η θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και η αλήθεια είναι ότι η δυναμική που εμφανίζει τελευταία ο Παναθηναϊκός, δίνει ελπίδες ότι είναι σε θέση να διεκδικήσει και τους δύο στόχους, περιμένοντας ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση με την καλύτερη προσαρμογή των ξένων και την εμπειρία που θα αποκτήσουν οι νεαρότεροι παίκτες της ομάδας.

Η νίκη επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη με το πειστικό 2-0 επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μαρινάκη, ο οποίος γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών και των δύο ομάδων. Ο νεαρός αμυντικός είναι καλύτερα και προς το τέλος της εβδομάδας θα μπει στις προπονήσεις, αλλά το αίσιο τέλος αυτής της περιπέτειας δεν εμπόδισε τη διοίκηση της ΠΑΕ να καταλογίσει με ανακοίνωσή της σημαντικές ευθύνες στον Τάσο Κάκο: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζητεί την παραδειγματική τιμωρία του διαιτητή Αν. Κάκου. Η καθυστέρησή του να υποδείξει τη διακοπή του αγώνα έπειτα από τραυματισμό ποδοσφαιριστών στο κεφάλι (όπως προβλέπει άλλωστε και ο κανονισμός) είναι ανεπίτρεπτη και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του ποδοσφαιριστή μας, Νίκου Μαρινάκη». Με άλλη ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ γνωστοποίησε τη συμφωνία της με τον Βελάσκες για τη λύση του συμβολαίου του, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του στην ομάδα. Ο Βελάσκες απέσυρε την προσφυγή του και είναι πλέον ελεύθερος, έχοντας λαμβάνειν σε δόσεις περίπου 300 χιλ. ευρώ. Σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του Κουίνσι.

• Ρεπό τεσσάρων ημερών έδωσε στους παίκτες του ο Αναστασίου λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος. Ο Πράνιτς κλήθηκε έπειτα από καιρό στην Εθνική Κροατίας.