ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Κλείνει» τα ανοιχτά μέτωπα ενόψει UEFA

Η συμφωνία με τους Βελάσκες, Κλέιτον έβγαλε δύο αγκάθια από τα πλευρά του Παναθηναϊκού, αλλά απομένουν πολλά περισσότερα για να εμφανιστεί τακτοποιημένος στον τακτικό έλεγχο της UEFA τον επόμενο μήνα. Στόχος των διοικούντων είναι να κλείσουν με νέους διακανονισμούς όλες οι εκκρεμότητες με πρώην παίκτες της ομάδας, ώστε να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο ενός επώδυνου (οικονομικά, αγωνιστικά και σε επίπεδο γοήτρου) αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως συνέβη στο φινάλε της περασμένης περιόδου.

Το πιο άμεσο αγκάθι είναι η προσφυγή του Λέτο. Εκδικάζεται τη Δευτέρα, με τον Αργεντινό να διεκδικεί περίπου 600 χιλ. ευρώ, ποσό συνδεδεμένο με δόσεις του συμβολαίου της NOVA που δεν έχει εισπράξει η ΠΑΕ, γι’ αυτό και δεν πληρώθηκε στο χρονικό διάστημα που προέβλεπε ο αρχικός διακανονισμός. Ο Παναθηναϊκός αναγνωρίζει την οφειλή, επιδιώκει, όμως, να εξοφληθεί σε 45 δόσεις όπως προβλέπει η πρόσφατη συμφωνία ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας και ΠΣΑΠ. Πρόκριμα θα είναι η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που εκδίκασε την προσφυγή του Τοτσέ (διεκδικεί 940 χιλ. ευρώ), η οποία θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Ανοικτό μέτωπο υπάρχει και με αρκετούς άλλους πρώην. Γίνονται επαφές μαζί τους και ελπίζεται να αποδεχθούν τους νέους διακανονισμούς. Οι Κουίνσι και Πίντο είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, καθώς ανήκουν μεν στον Παναθηναϊκό, είναι όμως εκτός πλάνων και γίνεται προσπάθεια να λύσουν τα συμβόλαιά τους με όρους ανάλογους μ’ αυτούς του Βελάσκες. Με τους νυν παίκτες της ομάδας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Προτεραιότητα της διοίκησης είναι να πληρώνονται στην ώρα τους.

– Μία μέρα λιγότερο ρεπό πήραν δέκα «πράσινοι». Ενώ οι υπόλοιποι, πλην των διεθνών, θα επιστρέψουν σήμερα στο Κορωπί μετά την τετραήμερη άδεια που πήραν την Κυριακή, οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Αναγνωστόπουλος, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Ντίνας, Φιγκερόα, Ατζαγκούν, Χουχούμης και Κλωναρίδης είχαν ενημερωθεί ότι θα έκαναν προπόνηση μία μέρα νωρίτερα υπό τις οδηγίες του Στιβ Ρούτερ, όπερ και εγένετο.

– Την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ περιμένουν οι «πράσινοι», ελπίζοντας να πέσει η ποινή της μιας αγωνιστικής για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ή τουλάχιστον να μειωθεί το πρόστιμο των 55 χιλ. ευρώ. Αν ισχύσει η ποινή, ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννενα (3 μ.μ., Κυριακή 24 Νοεμβρίου) θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.