ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συμφωνία Παναθηναϊκού – NOVA

Τη συμφωνία μεταξύ του Παναθηναϊκού και της NOVA για τη διετία 2015-17 ανακοίνωσε χθες η Σούπερ Λίγκα. Ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα του συνεταιρισμού που είχε επιλέξει να μείνει εκτός κεντρικής διαχείρισης, αφού οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, κάτι που αντανακλούσε και στις σχέσεις του Παναθηναϊκού με τη Σούπερ Λίγκα.

Στην ανακοίνωσή της η Σούπερ Λίγκα χαιρετίζει τη συμφωνία Παναθηναϊκού – NOVA, κάνοντας λόγο για «εξέλιξη αυτονόητα θετική για όλους». Αναλυτικά: «Η Super League ανακοινώνει ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα συμμετέχει στην Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, μέσω των καναλιών NOVASPORTS, για τις αγωνιστικές περιόδους 2015-2016 και 2016-2017. Η εξέλιξη αυτή είναι αυτονόητα θετική για όλους, καθώς από την πρώτη στιγμή επιθυμία του συνεταιρισμού αλλά και της NOVA, ήταν στην επέκταση αυτή της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης, να συμμετέχει το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών του συνεταιρισμού».

Κι ενώ το τηλεοπτικό μέτωπο κλείνει, άλλα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά, όπως αυτό του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το τρέχον πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και συνδυαστικά του αριθμού των ομάδων που θ’ ανέβουν από το τρέχον πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ και τη λογική το θέμα θα έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων και βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ, η ομοσπονδία είναι αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο, εγκρίνοντας τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων. Ομως παρά το γεγονός ότι το ζήτημα αυτό συζητείται σε τριμερείς συναντήσεις από τον περασμένο Αύγουστο, η ΕΠΟ στο Δ.Σ. του περασμένου Σαββάτου κι ενώ το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας βρίσκεται στην 11η αγωνιστική, αποφάσισε… να μην αποφασίσει επειδή οι δύο λίγκες διαφωνούν.

Η Σούπερ Λίγκα επιμένει στον υποβιβασμό δύο ομάδων, ενώ η Φούτμπολ Λιγκ στην άνοδο τριών. Επειδή οι εσωτερικοί συσχετισμοί στο Δ.Σ. της ΕΠΟ δεν επέτρεπαν να ληφθεί απόφαση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, αφού οι σύμβουλοι ήταν μοιρασμένοι, αποφασίστηκε για πρώτη φορά, το θέμα να λυθεί από την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στην οποία προέτρεψε να προσφύγουν τις δύο λίγκες ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Σαρρής, νίπτοντας τα χείρας του. Το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο αυριανό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Πάντως, ενώ η ΕΠΟ αδυνατεί να καθορίσει έναν από τους βασικούς όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων ενώ αυτά έχουν αρχίσει, έσπευσε να επικυρώσει κατά πλειοψηφία την «ειδική πειθαρχική διάταξη» – παγκόσμια πρωτοτυπία της Σούπερ Λίγκας που της δίνει το δικαίωμα να επιβάλει υψηλότατες ποινές σε ΠΑΕ – μέλη της εάν κρίνει ότι έχουν «σχέση» με ΜΜΕ που «δυσφημούν» το προϊόν της.

Καταψήφισαν ο εκ των εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας, Ζήσης Βρύζας και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης, Βαγγέλης Μαζαράκης ο οποίος υποστήριξε ότι «με αυτή τη διάταξη είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι οι δημοσιογράφοι είναι εντολοδόχοι».