ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Δυσφήμηση εκ των… έσω

Αν κάτι αποτελεί δυσφήμηση είναι ότι με ευθύνη της ΕΠΟ εκκρεμεί ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το τρέχον πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και θ’ ανέβουν από αυτό της Φούτμπολ Λιγκ. Η ΕΠΟ έχει ήδη παραβιάσει το άρθρο 7 του ΚΑΠ, που λέει ότι οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων αποστέλλονται προς έγκριση 20 μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και αρνείται να εφαρμόσει το άρθρο 49 του καταστατικού που αναφέρει ότι εγκρίνει όλα τα πρωταθλήματα. Ομως, ποιος θα διασφαλίσει τη νομιμότητα στο ποδόσφαιρο, όταν παραβιάζεται από τους ίδιους τους θεματοφύλακές της; Πάλι καλά που ο αριθμός των ομάδων που βγαίνουν στην Ευρώπη καθορίζεται από την UEFA… ΜΠΛΟΥ.

Τακτική ντροπής

Η ιστορία της έκδοσης δελτίου από την ΚΑΕ Ηλυσιακός στον χορηγό των… 12.000 ευρώ, 34χρονο, πρώην αθλητή, Νίκο Μπέλλο έχει μόνο αρνητικό αντίκτυπο για την ομάδα των Ιλισίων, που προσπάθησε με καθυστέρηση, και λόγω της διάστασης που πήρε το όλο θέμα, να αποσιωπήσει την περίφημη μεταγραφή. Γιατί δεν γίνεται στον βωμό της εύρεσης οικονομικών πόρων να ικανοποιούνται προσωπικά καπρίτσια και να εξευτελίζονται οι εν ενεργεία αθλητές, και φυσικά οι προπονητές που αποδέχονται τέτοια «καπελώματα». Η τακτική: χρήματα να είναι και ας είναι απ’ όπου να είναι, αποτελεί τακτική ντροπής για την ιστορία και του πιο μικρού συλλόγου… Γ. Β.

Μπορεί Φορτούνη

Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που έχουν ακουστεί ως μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ είναι ήδη πολλά και θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, αρχικά τον Δεκέμβριο και έπειτα το καλοκαίρι, όταν η Ενωση θα βρίσκεται και τυπικά στη Φούτμπολ Λιγκ. Από όλες τις περιπτώσεις των παικτών, μία είναι αυτή που ξεχωρίζει και αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση. Διακαής πόθος τόσο των διοικούντων όσο και του Τραϊανού Δέλλα είναι ο Κώστας Φορτούνης. Και, μάλιστα, η περίπτωσή του δεν είναι και τόσο δύσκολη, όσο κάποιες άλλες που έχουν πέσει στο τραπέζι. Στ. Δημ.