ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η αυριανή συνάντηση θα αποκαλύψει τα πάντα

Στάση αναμονής κρατά ο Γιάννης Αλαφούζος, περιμένοντας την (πλην εξαιρετικού απροόπτου) αυριανή συνάντησή του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για να δει το επιχειρηματικό πλάνο που έχει ετοιμάσει o τελευταίος προκειμένου να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μέχρι να ακούσει από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΑΕ το σχέδιό του για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, ο ομόλογός του της ΠΑΕ δεν δίνει βάση στα δημοσιεύματα διάφορων ΜΜΕ που αναφέρουν ότι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα τεράστια ποσά για την εκτίναξη της ομάδας. Από την πλευρά του κ. Γιαννακόπουλου, άλλωστε, έχει διαψευστεί άμεσα ως εξωπραγματικό το σενάριο που τον ήθελε έτοιμο να επενδύσει 120 εκατ. ευρώ στα επόμενα 2-3 χρόνια, ενώ παρότι έχουν αναφερθεί τα ονόματα δύο κινεζικών εταιρειών «κολοσσών», δεν υπάρχει η παραμικρή επιβεβαίωση για την ταυτότητα των ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημά του. Η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών δεν αργεί και εκεί θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Οπως έχει τονίσει εξαρχής, οι τελικές αποφάσεις δεν πρόκειται να παρθούν από τον κ. Αλαφούζο, μιας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν είναι ο ίδιος αλλά οι οπαδοί της ομάδας μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Για τον λόγο αυτό, η συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου που επρόκειτο να γίνει αυτή την εβδομάδα -προκειμένου να συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα, να γίνει οικονομικός απολογισμός και να γίνει πρόσκληση Γ.Σ. για τις 20 Δεκεμβρίου- αναβλήθηκε για τις αρχές της άλλης εβδομάδας, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του Δ.Σ. για τα όσα θα έχουν ειπωθεί στην αυριανή συνάντηση και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ενδεικτική των προθέσεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να εμπλακεί πλήρως με όλα τα αγωνιστικά τμήματα του Παναθηναϊκού, ενισχύοντας και τον Ερασιτέχνη, είναι η μεσολάβησή του για την απόκτηση του Ντάνιελ Γκάλιτς από την ομάδα βόλεϊ. Ολο το ποσό που θα απαιτηθεί για τη μεταγραφή του 26χρονου Κροάτη ακραίου θα διατεθεί από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ.

• Στον αγώνα του Σαββάτου με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη θα εκτίσει τελικά τη μία αγωνιστική της ποινής του ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, όπως αποφάσισε ο Γιάννης Αναστασίου. Στον ίδιο αγώνα θα ξεχρεώσει την ποινή του και ο Ζέκα.