ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρώτο βήμα για τον Παναθηναϊκό

Βήμα σταθερό και όχι βιαστικό άλμα αποδείχθηκε η πρώτη συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με φόντο την προοπτική για είσοδο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τη συνδρομή ξένου επενδυτή.

Η ημίωρη συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπως φάνηκε από τις δημόσιες τοποθετήσεις των δύο ανδρών. Από την πλευρά του κ. Αλαφούζου δόθηκε το γενικό περίγραμμα της οικονομικής κατάστασης της ομάδας μέχρι να γίνει αναλυτικός έλεγχος, ενώ ο κ. Γιαννακόπουλος του έδωσε μια εικόνα του πλάνου του. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες, ήταν σαφές, όμως, ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος, με τις ουσιαστικές εξελίξεις να αναμένονται προς το τέλος του χρόνου ή την αρχή του επόμενου.

Αμέσως μετά, ο κ. Αλαφούζος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, ενώ ο κ. Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε με γραπτή δήλωση. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται σοβαρό ενδιαφέρον για τις μετοχές και δήλωσε με νόημα πως έχει την αίσθηση ότι η ΠΑΕ απέκτησε έναν ισχυρό σύμμαχο που δεν είχε τόσο καιρό. Τα πιο σημαντικά σημεία των δηλώσεών του:

«Οι ξένοι θα πάρουν με απόλυτη μυστικότητα όσα στοιχεία θέλουν για να αποφασίσουν. Είμαι ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη γιατί εμφανίζεται η πιθανότητα να επενδύσει μία σημαντική οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία είναι θεματοφύλακας και ανέλαβε να διασώσει τον Παναθηναϊκό, κάτι που έχει καταφέρει. Πρέπει πρώτα να δούμε αν θα γίνει η επένδυση. Τα στοιχεία θα ελεγχθούν και θα εξεταστούν από ξένο επενδυτή που θα αποφασίσει αν κρίνει σκόπιμο να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να το αποφασίσει. Υπάρχει ένας ξένος επενδυτής. Για να τον έχει επιλέξει ο κ. Γιαννακόπουλος, θα είναι καλός. Γνωρίζω περισσότερα απ’ όσα σας λέω. Θα ακολουθήσει μια φυσιολογική πορεία, δεν είναι κάτι που θα τελειώσει σε μερικές εβδομάδες. Τα πράγματα συνεχίζονται ακριβώς όπως είχαν πριν, μέχρι να έχουμε κάποια άλλη εξέλιξη.

Είναι λογικό ο ξένος επενδυτής να θελήσει να έχει τον έλεγχο της ομάδας, εφόσον θα βάλει τα χρήματά του. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή δεν αισθανόμαστε ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μεταγραφή. Ακολουθούμε το μοντέλο να προωθούμε νέους Ελληνες ποδοσφαιριστές με τη βοήθεια κάποιον έμπειρων. Αν θελήσουν ο νέος επενδυτής με τον κ. Γιαννακόπουλο να συνδράμουν σε μία μεταγραφή, θα το δούμε. Συζητήθηκε κάτι τέτοιο. Αν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και θελήσουν μία νέα μεταγραφική πολιτική, είναι άλλο θέμα. Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα. Ολοι είμαστε περαστικοί από αυτόν και τον υπηρετούμε. Εκτός από 2-3 ανθρώπους και τα 9.000 μέλη, κανένας άλλος δεν τον βοήθησε».

Αφού διευκρίνισε εκ των υστέρων ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει την ΚΑΕ, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση, με επίκεντρο το καλό του Συλλόγου και μόνο. Σκοπός ήταν να εκδηλώσω και επισήμως το ενδιαφέρον μου για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια αναγέννησης της πράσινης ΠΑΕ. Για αυτό και ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οικονομικά και μη, προκειμένου να εξετάσω εάν και εφόσον υπάρχει γόνιμο έδαφος, ώστε να προχωρήσω αποφασιστικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις, με τη δική του, βέβαια, σύμφωνη γνώμη. Συμφώνησε να μου τα αποστείλει το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου να προβώ με τους συνεργάτες μου στις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα είμαι έτοιμος να ανακοινώσω εάν πέραν της προσφοράς της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να προβώ σε μια επίσης σημαντική επένδυση στην ΠΑΕ, με αποκλειστικό στόχο να δούμε τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή εντός και εκτός Ελλάδας. Κάθε άλλη λύση τη θεωρώ ημίμετρο και γι’ αυτό όταν και εάν το αποφασίσω, θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά στην ΠΑΕ, όπως κάναμε τόσα χρόνια και με την ΚΑΕ, με σκοπό να χτιστεί ακόμα μια δυναστεία, αυτή τη φορά ποδοσφαιρική! Παρακαλώ όλες και όλους να χαμηλώσουν οι τόνοι. Για το αύριο του Παναθηναϊκού, με σοβαρότητα και συναίσθηση της πραγματικότητας, θα μιλήσουμε ξανά όταν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».