ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πίσω από της κάμερες

Πίσω από της κάμερες

Μέλη δύο ταχυτήτων

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ κατά πλειοψηφία προχώρησε στην ελεγχόμενη διεύρυνση του εκλογικού σώματος. Ομως, η έγκριση της διάταξης που θα εισαχθεί στο καταστατικό είναι αμφίβολο αν εγκριθεί από το Πρωτοδικείο, αφού, όπως και στο παρελθόν, παραβιάζει βάναυσα την αρχή της ισότητας ανάμεσα στα μέλη της Γ.Σ. Με άλλα λόγια, οι 56 υφιστάμενες ενώσεις–μέλη της ΕΠΟ θα έχουν από τρεις ψήφους. Οι νέες ενώσεις–μέλη της ΕΠΟ θα έχουν από μία ψήφο. Μία ψήφο θα έχουν και όλες οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, ενώ οι ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ δεν θα έχουν ψήφο. Είναι προφανές ότι το νέο μείγμα εκλεκτόρων που ετοίμασε η ΕΠΟ δημιουργεί μέλη (ενώσεις και ΠΑΕ) δύο ταχυτήτων, ενώ η διεύρυνση του εκλογικού σώματος είναι φενάκη, μιας και, πέραν των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, οι υπόλοιποι εκλέκτορες παραμένουν επί της ουσίας ίδιοι.

Ελπιδοφόρα έρευνα

Στις 15 Μαΐου το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο για την Αθλητική Ασφάλεια (ICSS) θα παρουσιάσει σε μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διεθνών οργανισμών και της αθλητικής βιομηχανίας, έρευνα που αφορά φαινόμενα διαφθοράς στον αθλητισμό. Για περισσότερο από δύο χρόνια, το ερευνητικό πρόγραμμα έψαξε σε βάθος τέτοιου είδους φαινόμενα καθώς και ζητήματα αθλητικού στοιχήματος και της στοιχηματικής απάτης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η έρευνα θα εκτείνεται σε 700 σελίδες και από το πανεπιστήμιο ήδη προβάλλεται ως η πρώτη ολική προσέγγιση σε θέματα διαφθοράς, αντιμετώπισής της και δράσης του οργανωμένου εγκλήματος.

Κρατάει αποστάσεις

Αποστασιοποιημένος φέρεται να είναι ο Ηλίας Λιανός στον Πανιώνιο και τηρεί… σιγή ασυρμάτου για το αν θα υλοποιήσει την πρόθεση φυγής του από τους «κυανέρυθρους» και το ελληνικό μπάσκετ, όπως είχε ακουστεί και γραφτεί, μετά τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ενόψει των πλέι οφ, όμως, και αναλόγως της πορείας του Πανιωνίου σε αυτά, ενδεχομένως να κλείσει και αυτή η… παρένθεση της διακριτικής απομάκρυνσής του.