ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μονομαχία πρωταθλητών στο άλμα επί κοντώ με θέα τον Σαρωνικό

Μονομαχία πρωταθλητών στο άλμα επί κοντώ με θέα τον Σαρωνικό

Οι φίλοι  του στίβου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες δύο παγκόσμιων πρωταθλητών χωρίς να πάνε σε στάδιο. Μετά το περυσινό επιτυχημένο πείραμα του Ζαππείου, η 2η διοργάνωση «Επί Κοντώ στον δρόμο» θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου στην πανέμορφη μαρίνα Φλοίσβου. Αντιμέτωποι, μεταξύ άλλων, θα βρεθούν ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Γερμανός Ραφαέλ Χολζντέπε. Οι δύο άλτες έχουν πρωτεύσει σε κλειστό και ανοιχτό στίβο, αντίστοιχα.

«Ενας αγώνας εκτός σταδίου ενθουσιάζει περισσότερο έναν αθλητή», αποκάλυψε ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος αποφάσισε να δώσει τον πρώτο αγώνα της θερινής σεζόν στον Φλοίσβο. «Η προπόνηση προχωράει, το πρόγραμμα είναι πιεσμένο λόγω σπουδών και αγώνων. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Περιμένω τον κόσμο να είναι εκεί και να μας στηρίξει. Είμαστε αισιόδοξοι και για την επιτυχία της διοργάνωσης και τις εμφανίσεις των αθλητών», υπογράμμισε ο πρωταθλητής, που συνδυάζει τον υψηλό αθλητισμό με το διάβασμα για το μεταπτυχιακό.

Με φόντο τη θάλασσα του Σαρωνικού θα δώσει τον πρώτο αγώνα και ο Ραφαέλ Χολζντέπε. Στον αγωνιστικό διάδρομο, που θα μεταφερθεί στη μαρίνα, θα βρεθούν και οι Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία), Χέντρικ Γκρούμπερ (Γερμανία), Δημήτρης Πατσουκάκης, Νίκανδρος Στυλιανού (Κύπρος), Στέφανος Κουφίδης και Μάριος Ματσούκας. Η αθλητική διοργάνωση θα αρχίσει στις 15.00 με αγώνα επίδειξης νέων ενώ οι προσπάθειες των πρωταθλητών θα αρχίσουν στις 17.00. «Πέρυσι τολμήσαμε να φέρουμε τον στίβο πιο κοντά στην κοινωνία και στους φιλάθλους. Το 1ο Athens Street Pole Vault μάς έδωσε εντυπωσιακές εικόνες και επιδόσεις. Φέτος, παρά τα προβλήματα, αποφασίσαμε να επιμείνουμε. Και μόνο η παρουσία του Φιλιππίδη αποτελεί εξαιρετικό λόγο για να γίνει ένας τέτοιος αγώνας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Η διοργάνωση θα στοιχίσει 40.000 ευρώ καθώς οι αθλητές δέχτηκαν να έρθουν με λιγότερα, σε σχέση με πέρυσι, χρήματα (στο Ζάππειο κόστισε 55.000 ευρώ). Οι έξυπνες ιδέες των ανθρώπων του στίβου έφεραν αρκετούς χορηγούς στο άθλημα. Οι ετήσιες χορηγίες φτάνουν τα 3.000.000 ευρώ, ενώ επόμενος στόχος του κ. Παναγόπουλου είναι να βρεθούν υποστηρικτές και για τους πρωταθλητές μας.