ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πίσω από της κάμερες

Πίσω από της κάμερες

Τροπολογία χωρίς νόημα

Αναστάτωση προκάλεσε η τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και εξαιρούσε τις αθλητικές ομοσπονδίες, τις ενώσεις και τα σωματεία από τις προϋποθέσεις που ισχύουν για άλλους αστικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σχετικά με τη λήψη κρατικής επιχορήγησης. Η απρόσκοπτη λειτουργία του αθλητισμού ασφαλώς αποτελεί ζητούμενο, όμως εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντικός, ειδικότερα στις μέρες μας, είναι ο έλεγχος του δημοσίου χρήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που στη ΓΓΑ συστήθηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο το ελεγκτικό συνέδριο, το οποίο θα διενεργήσει τους σχετικούς ελέγχους. Οσο για την τροπολογία, όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, αναμένεται να αποσυρθεί.

Και ξαφνικά… Ρωσία

Ο Αρης παρουσιάζει σημάδια διάλυσης, ουδείς γνωρίζει ποιος είναι… διοίκηση, αφού οι αντιμαχόμενες πλευρές περνούν τις περισσότερες μέρες στα δικαστήρια για να καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα η μία εναντίον της άλλης, και ξαφνικά προέκυψε ενδιαφέρον από… Ρωσία! Στα πρότυπα του Ιβάν Σαββίδη, υπάρχουν πληροφορίες που φέρνουν ανθρώπους του Αρη να έχουν επαφές με τον πρόεδρο των απανταχού απόδημων Ρώσων, Νικολάι Ζντάντοφ, σημαντικό πρόσωπο στην πολιτική σκηνή της Ρωσίας.

Ντετέκτιβ Μπολτ

Χωρίς τα αγαπημένα του παπούτσια έμεινε ο Γιουσέιν Μπολτ. Αγνωστοι του έκλεψαν τα πορτοκαλί «σπάικς» με τα οποία πέτυχε το ρεκόρ των 9.58 στα 100 μέτρα, το 2009. Τα παπούτσια δεν έχουν μόνο συλλεκτική και συναισθηματική αξία, αλλά κοστίζουν και 20.000 λίρες. Ο ολυμπιονίκης προσπαθεί να βρει τον κλέφτη μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αναρτεί συνεχώς μηνύματα, με τα οποία ζητάει να του τα επιστρέψουν. Πάντως, την υπόθεση έχει αναλάβει και η Σκότλαντ Γιαρντ.