ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πινγκ πονγκ: Βιώνουμε την απόλυτη φτώχεια

Πινγκ πονγκ: Βιώνουμε την απόλυτη φτώχεια

Τη βεβαιότητά τους ότι το ελληνικό πινγκ πονγκ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον εξέφρασαν τόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής όσο και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης. Η ανδρική ομάδα αυτή την αγωνιστική περίοδο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, διακρίθηκε στο παγκόσμιο ενώ οι αθλητές μας έχουν αξιόλογα πλασαρίσματα στην παγκόσμια κατάταξη. Τα οικονομικά προβλήματα, όμως, μοιάζουν να θαμπώνουν το αύριο.

«Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν προοπτικές για το μέλλον, όπως δείχνουν τα τελευταία χρόνια οι επιτυχίες νεαρών αθλητών, που έρχονται από πίσω, αλλά βιώνουμε την απόλυτη φτώχεια. Οι αθλητές πληρώνουν από τις τσέπες τους τα έξοδα και το νομικό πλαίσιο δεν βοηθάει για να έρθουν χορηγοί. Ο νέος τρόπος πληρωμής των εργαζομένων, μέσα από την ενιαία αρχή πληρωμών "πνίγει" τις ομοσπονδίες, ενώ η γραφειοκρατία δημιουργεί προβλήματα», δήλωσε ο κ. Κολυμπάδης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η δευτεραθλήτρια Ευρώπης μπορεί να μην πάρει μέρος στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα οικονομικά προβλήματα έχουν ενώσει τους πρωταθλητές στις «μικρές ρακέτες». Η αγάπη για το άθλημα τους ωθεί να γίνονται οι ίδιοι χορηγοί του. «Προσπαθούμε να λύνουμε μεταξύ μας τα προβλήματα. Πολλές φορές έχουν διευκολύνει οικονομικά την ομοσπονδία. Στο τελευταίο ευρωπαϊκό παραλίγο να μην πάμε και, έτσι, η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού πινγκ πονγκ δεν θα ερχόταν ποτέ. Το θετικό είναι ότι μετά το ασημένιο μετάλλιο οι εγγραφές στα σωματεία αυξήθηκαν κατά 30%. Πίσω από τους πρωταθλητές της ανδρικής ομάδας υπάρχει μία αξιόλογη νέα γενιά, ενώ η εθνική γυναικών έχει μέσο όρο ηλικίας τα 23 χρόνια», δήλωσε ο προπονητής Κώστας Βατσακλής.