ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε κλίμα συγκίνησης στη Σόφια

Σε κλίμα συγκίνησης στη Σόφια

Με το μυαλό στην αδικοχαμένη Αννα Πολλάτου και με στόχο την κατάκτηση διακρίσεων, θα πάρουν μέρος οι γυμναστές μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εφήβων – ανδρών, τα οποία αρχίζουν σήμερα στη Σόφια με τους αγώνες των εφήβων. Οι πρωταθλητές της ενόργανης θα αγωνιστούν φορώντας ένα μαύρο διακριτικό ως ένδειξη πένθους για τον θάνατο της ολυμπιονίκη της ρυθμικής, καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έκανε δεκτό το αίτημα της ελληνικής ομοσπονδίας.

Η χθεσινή επίσημη προπόνηση στο πόντιουμ στέφθηκε, για τα ελληνικά χρώματα, με απόλυτη επιτυχία. Οι γυμναστές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα όργανα και να δουν κατά πόσο μπορούν, πάνω σε αυτά, να εκτελέσουν με αξιώσεις τα προγράμματά τους. «Η προπόνηση πήγε καλά για όλους μας. Τα όργανα είναι καινούργια και διαφορετικά από αυτά που προπονούμαστε στον Αγιο Κοσμά, αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Σε ό,τι αφορά εμένα, πονάνε λίγο οι ώμοι μου και ο αυχένας, αλλά το πρόγραμμα βγαίνει», μας είπε ο «πρωταθλητής των δαχτυλιδιών» Λευτέρης Πετρούνιας. Ο 24χρονος Μανιάτης θα παρουσιάσει στους κρίκους ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με αρχική αξία 16,700. Θα αγωνιστεί επίσης στις ασκήσεις εδάφους, στον πλάγιο ίππο και στο άλμα. Στους προκριματικούς των ανδρών, που θα διεξαχθούν αύριο, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν και οι Βασίλης Τσολακίδης (δίζυγο, πλάγιος ίππος), Βλάσης Μάρας (μονόζυγο, ασκήσεις εδάφους, άλμα, δίζυγο), Λευτέρης Κοσμίδης (ασκήσεις εδάφους, μονόζυγα, άλμα και δίζυγο) καθώς και ο δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος θα πάρει μέρος και στα έξι όργανα.

Η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει, όμως, σήμερα με τον προκριματικό της κατηγορίας εφήβων, από τον οποίο θα προκύψει η τελική ομαδική κατάταξη, καθώς και οι φιναλίστ για το σύνθετο ατομικό και για τα επιμέρους όργανα. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει το νέο «αίμα» της ενόργανης. Δεν θα πάρουμε μέρος με πλήρη ομάδα, αλλά θα αγωνιστούν τρία ταλαντούχα παιδιά, ο 17χρονος Αντώνης Τανταλίδης, ο 16χρονος Αγγελος Κοντεσίδης και ο 15χρονος Γιώργος Προβιάς.

Στόχος όλων των Ελλήνων αθλητών είναι να μπουν στην οκτάδα των φιναλίστ στα όργανα της ειδικότητάς τους. Παράλληλα, οι άνδρες θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα της εθνικής ομάδας στην ομαδική κατάταξη καθώς στο επόμενο Παγκόσμιο το ομαδικό (Κίνα) θα παίξει ρόλο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αυτό που θέλουμε στον προκριματικό είναι να βγάλουμε καλούς αγώνες χωρίς να έχουμε πτώσεις. Ετσι, θα μπορέσουμε να πετύχουμε ένα καλό πλασάρισμα στο ομαδικό. Σε ατομικό επίπεδο, ο καθένας μας θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία στο όργανο που ειδικεύεται ώστε να πάρει την πρόκριση για τους “οκτώ” του αντίστοιχου τελικού και, στη συνέχεια, να μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο», δήλωσε στην «Κ» ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Στη διοργάνωση της Σόφιας θα πάρουν μέρος 327 γυμναστές (177 άνδρες και 150 έφηβοι) από 39 χώρες. Την Παρασκευή θα διεξαχθεί ο τελικός του σύνθετου ατομικού εφήβων με τη συμμετοχή 24 αθλητών, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του ομαδικού ανδρών με τη συμμετοχή των οκτώ πρώτων χωρών της βαθμολογίας, ενώ οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με τους τελικούς οργάνων εφήβων και ανδρών.