ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ηταν όλοι εκεί για το τελευταίο «αντίο» στον Ποικιλίδη

Ηταν όλοι εκεί για το τελευταίο «αντίο» στον Ποικιλίδη

Με τον εθνικό ύμνο και ποντιακά τραγούδια αποχαιρέτισαν τον Παναγιώτη Ποικιλίδη οι συγγενείς, οι φίλοι και σύσσωμος ο ελληνικός αθλητισμός. Ο 49χρονος ολυμπιονίκης της πάλης απεβίωσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ύστερα από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης και η ταφή στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς. Το «παρών» έδωσαν ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, βετεράνοι και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, πολιτικοί φορείς και πλήθος κόσμου. Εξω από τον ναό τα στεφάνια ήταν εκατοντάδες, ενώ η ελληνική σημαία κυμάτιζε μεσίστια στην Αρχαία Ολυμπία και στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην Κατερίνη, την ώρα της κηδείας, σε ένδειξη σεβασμού σταμάτησε η διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στις 27/2/1965, στη Θεσσαλονίκη. Πήρε μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήρθε στο Λος Αντζελες το 1984, όταν σε ηλικία 19 ετών κατέκτησε την 4η θέση στα +100 κ., στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Στην ίδια διοργάνωση ήταν 8ος στην ελευθέρα. Στη Βαρκελώνη πλασαρίστηκε 8ος και στην Ατλάντα 5ος στα +130 κ. της ελληνορωμαϊκής.

Το 1983 υπήρξε πρωταθλητής κόσμου στους εφήβους σε ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή, μεσογειονίκης (1991), ενώ είχε καλά πλασαρίσματα σε παγκόσμια.