ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με ελπίδες στη Σερβία η ελληνική κωπηλασία

Με ελπίδες στη Σερβία η ελληνική κωπηλασία

Να γράψουν ακόμη μία χρυσή σελίδα για την ελληνική κωπηλασία είναι ο στόχος των επτά πληρωμάτων μας που θα αγωνιστούν σήμερα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών που διεξάγονται στο Βελιγράδι. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα από τις πρόσφατες πλημμύρες, η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2013, Γιώργος Κόνσολας και Νίκος Αφεντούλης, θα είναι οι πρώτοι που θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους τελικούς. Θα αγωνιστούν στην δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών. Θα ακολουθήσουν ο Παναγιώτης Μαγδάνης (σκιφ ελ. βαρ.), η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Κ. Νικολαΐδου (σκιφ ελ. βαρών), οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος – Απόστολος Λαμπρίδης (δίκωπος άνευ), οι Λευτέρης Κόνσολας – Σπύρος Γιάνναρος (διπλό σκιφ ελ. βαρών), Δ. Αγγελόπουλος – Γ. Τσίλης – Γ. Τζιάλλας – Γ. Χρήστου (τετράκωπος άνευ) και η Ελένη Διαμάντη (σκιφ). Το απόγευμα θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί.

«Η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χωρίς σημαντικούς τραυματισμούς και με ικανοποιητική προετοιμασία. Είναι θετικό ότι η συμμετοχή αθλητών και χωρών απ’ όλη την Ευρώπη είναι μεγάλη και θα μας βοηθήσει να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει και των παγκοσμίων πρωταθλημάτων που έρχονται το επόμενο διάστημα. Είναι επίσης σημαντική η παρουσία των τριών παιδιών, των Τσίλη, Τζιάλλα και Χρήστου, που επέστρεψαν στην ομάδα μετά την περσινή τους απουσία», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τόλης Παλαιοπάνος.

Οι πρόσφατες πλημμύρες δεν έχουν επηρεάσει τις εγκαταστάσεις της διοργάνωσης. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο στίβος και οι χώροι που αποθηκεύονται τα σκάφη είναι σε άριστη κατάσταση. Οι διοργανωτές, όμως, μας είπαν ότι την πρώτη ημέρα των αγώνων αναμένεται να υπάρξει κακοκαιρία και γι’ αυτόν τον λόγο έκαναν πιο σύντομο το πρόγραμμα, χωρίς μεγάλα κενά ανάμεσα στα αγωνίσματα», μας είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.