ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από την Πορτογαλία ξεκινάει το ταξίδι

Από την Πορτογαλία ξεκινάει το ταξίδι

Το ταξίδι προς τη Βραζιλία αρχίζει το πρωί για τους διεθνείς μας. Αλλά πριν φθάσουν στη Νότιο Αμερική, θα κάνουν δύο στάσεις: μία στη Λισσαβώνα για το αυριανό φιλικό παιχνίδι με την Πορτογαλία (ώρα έναρξης 21.30) και άλλη μία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου θα δώσουν δύο φιλικούς αγώνες, με αντιπάλους τη Νιγηρία και τη Βολιβία στις 3 και τις 6 Ιουνίου αντίστοιχα.

Λίγο πριν αναχωρήσουν από την Ελλάδα, οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος εμφανίζονται αισιόδοξοι για την παρουσία της Εθνικής μας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν «κλειδί» το πρώτο ματς με την Κολομβία. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε χθες ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Πιστεύω πως θα είναι πολύ σημαντικό αν κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Εχουμε δει ότι με τέσσερις βαθμούς μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, το ματς με την Κολομβία είναι “κλειδί” για την πορεία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο». Απ’ την πλευρά του ο Βαγγέλης Μόρας υποστήριξε: «Οταν φύγουμε από το γήπεδο και είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε δώσει, τότε θα είναι χαρούμενος και ο κόσμος. Αυτή είναι η νοοτροπία του Ελληνα, θέλει πάντα να μάχεται, οπότε εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως είχε κάνει και η ομάδα το 2004».

Ο Βασίλης Τοροσίδης πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα με την Κολομβία και να μπούμε δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης. Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Ολες οι ομάδες έχουν ισόποσες δυνατότητες πρόκρισης». Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης τόνισε: «Η ομοιογένεια και το καλό κλίμα μας έφεραν εδώ και σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε μερικά ακόμη στοιχεία για να φτάσουμε στους στόχους μας».

• Ο Μάρτιν Γιολ είναι το πρώτο φαβορί για την αντικατάσταση του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδος, με τις επαφές της ΕΠΟ με τον Ολλανδό να μπαίνουν στην τελική ευθεία.