ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πίσω από τις κάμερες

Πίσω από τις κάμερες

«Κλείνει» στόματα διά της πλαγίας οδού

Την εναρμόνιση των κανονισμών της με τα διεθνώς ισχύοντα σχετικά με την καταπολέμηση του στησίματος αγώνων ανακοίνωσε προ ημερών η ΕΠΟ. Ωστόσο, απορία προκαλεί ότι πλέον θα θεωρούνται ως προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος αγώνα οι «δηλώσεις» και οι «κρίσεις για τη διαιτησία». Τόσο οι «δηλώσεις» όσο και οι «κρίσεις για τη διαιτησία» τις περισσότερες φορές γίνονται μετά τη λήξη των αγώνων. Αλλά ακόμα και στις περιπτώσεις που προηγούνται των αγώνων από πού προκύπτει ότι οι δημόσιες επιφυλάξεις μιας ΠΑΕ, ειδικότερα όταν υπάρχει παρελθόν με τον διαιτητή, εμπίπτει στη προσπάθεια χειραγώγησης αγώνα; Μάλλον η ΕΠΟ -νομίζει ότι- βρήκε έναν ακόμα τρόπο να κλείσει τα στόματα των ΠΑΕ που διαμαρτύρονται για τις σε βάρος τους διαιτησίες.

Δική του η απόφαση

Ο,τι κι αν ακούγεται, όσο κι αν πιεστεί ή όχι για το θέμα της ασφάλισης των διεθνών παικτών που έχει εγείρει ο Ολυμπιακός, ο Βασίλης Σπανούλης θα αποφασίσει μόνος του για το αν θα παίξει κι αυτό το καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα, στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας. Αν, δηλαδή, είναι επιβαρυμένος σωματικά και ζητήσει ξεκούραση, ύστερα από μια μόλις απουσία (2011) στα τελευταία δέκα χρόνια! Γιατί, κορεσμένος ψυχολογικά ο συγκεκριμένος παίκτης δεν θα είναι ποτέ μέχρι να σταματήσει το μπάσκετ. Ολα τα άλλα είναι λαϊκή κατανάλωση…

Χαμένη και κερδισμένη

Ευχαριστημένες δηλώνουν οι περισσότερες ομοσπονδίες από τις αυξημένες κρατικές επιχορηγήσεις. Κερδισμένες, μεταξύ άλλων, είναι η γυμναστική και η κωπηλασία αλλά και η άρση βαρών (από 390.000 σε 500.000 ευρώ). Στις χαμένες είναι ο ΣΕΓΑΣ που θα πάρει 700.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αρχαιότερη, όμως, ελληνική ομοσπονδία είναι η μόνη που δεν κινδυνεύει στο μέλλον γιατί δεν έχει επαναπαυτεί στον κρατικό κορβανά.