ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πιέζει ο χρόνος την Ελλάδα, πίστη Κοντονή για εναρμόνιση

Πιέζει ο χρόνος την Ελλάδα, πίστη Κοντονή για εναρμόνιση

Την ελπίδα ότι η χώρα μας θα έχει ολοκληρώσει εγκαίρως τη διαδικασία για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη διοργάνωση Run Greece του ΣΕΓΑΣ.

«Πιστεύω ότι θα προλάβουμε τις ημερομηνίες», απάντησε ο κ. Κοντονής σε ερώτηση της «Κ» και πρόσθεσε: «Εχει εγκριθεί και βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία στην Ολομέλεια. Θεωρώ ότι θα είμαστε εντός των προθεσμιών». Ο WADA θα συνεδριάσει στις 18/3 και μέχρι τότε πρέπει να έχουμε στείλει την απόφαση για την εναρμόνιση της νομοθεσίας. Σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα μας κινδυνεύει να μείνει εκτός Ολυμπιακών.

Στο μεταξύ, διοργάνωση – γιορτή αναμένεται να είναι και το εφετινό Run Greece. Θα πραγματοποιηθεί σε Λάρισα (27/3), Ηράκλειο (17/4), Ιωάννινα (5/5), Καστοριά (15/5), Αλεξανδρούπολη (25/9) και Πάτρα (9/10). «Κάθε χρόνο ξεπερνάμε τον στόχο. Θέλουμε να βγάλουμε στον δρόμο τους κατοίκους των πόλεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κ. Παναγόπουλος.