ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Φλερτ» με την πρόκριση η συγχρονισμένη κολύμβηση

«Φλερτ» με την πρόκριση η συγχρονισμένη κολύμβηση

Αγκαλιά με το ολυμπιακό όνειρο βρίσκεται το ελληνικό ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης. Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Ευαγγελία Κουτίδη εκτέλεσαν άψογα το τεχνικό κομμάτι του προγράμματός τους και πλασαρίστηκαν στην τέταρτη θέση του προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σήμερα θα διεκδικήσουν μία αντίστοιχη θέση στο ελεύθερο, ώστε να οριστικοποιήσουν την πρόκριση.

Η χορογραφία του τεχνικού είχε την επωνυμία «Φλερτ» και μόνο οι αθλήτριες από Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία ξεπέρασαν το ντουέτο μας. Σήμερα, στο ελεύθερο θα αγωνιστούν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου. Η χορογραφία ονομάζεται «Κατάσκοποι» και, εάν επιτύχουν μια αντίστοιχη με τη σημερινή εμφάνιση, τότε θα εξασφαλίσουν το ολυμπιακό «εισιτήριο». Σε αντίθετη περίπτωση, θα έχουν μία ευκαιρία στις 6/3, στον β΄ γύρο.

Στο προολυμπιακό μίτινγκ, που διεξάγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, παίρνουν μέρος 27 ζευγάρια. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες αγωνίζονται 24 ντουέτα. Μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σε τεχνικό και ελεύθερο, θα προκριθούν 12 ντουέτα, ενώ άλλα τέσσερα θα πάρουν το «εισιτήριο» από τον β΄ γύρο. Ο Ελληνίδες αθλήτριες, με την τέταρτη θέση που εξασφάλισαν από το πρώτο τους πρόγραμμα, βρίσκονται πάρα πολύ κοντά για να κλείσουν θέση στο αεροπλάνο που, το καλοκαίρι, θα πετάξει στη Βραζιλία.