ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σειρά της Πολιτείας για πρωτοβουλίες

Σειρά της Πολιτείας για πρωτοβουλίες

Η προχθεσινή ταραχώδης άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, φαίνεται ήδη να έχει ξεθωριάσει, αφού δεν μπορεί να δημιουργήσει άμεσες εξελίξεις. Ο Ολυμπιακός, που επί της ουσίας υπερασπίστηκε τη διαιτησία, την ΕΠΟ και τον Γ. Μποροβήλο, θεωρεί πως δεν υπάρχουν ούτε αποφάσεις, ούτε λόγος για περαιτέρω συζητήσεις με στόχο την αλλαγή της διαιτησίας. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αποτελεί, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, «persona non grata» για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ενώ η ΕΠΟ, επίσης δεν δείχνει διατεθειμένη να εμπλακεί σε καμία συζήτηση περί αλλαγών στη διαιτησία, αφού θεωρεί ότι δεν έχει καμία ευθύνη για την εικόνα του ποδοσφαίρου.

Συνεπώς, το ενδιαφέρον χθες μετατοπίστηκε στην πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές με στόχο τη συνάντηση κορυφής με τους κ. Αλαφούζο, Μελισσανίδη, Σαββίδη και Μαρινάκη, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και, ει δυνατόν, να υπάρξει μια συμφωνία σε σχέση με το πώς θα πορευθεί εφεξής το άθλημα. Νεότερα επ’ αυτής της προσπάθειας αναμένεται να υπάρξουν εντός των προσεχών ωρών.

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν για όσα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στα νέα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, που εγκαινιάστηκαν με επεισοδιακό τρόπο, προήλθαν από εξωποδοσφαιρικούς φορείς.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Ι. Μπουτάρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχολίασε τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή Πειραιά, Α. Ανδριανόπουλου σχετικά με την καταγωγή του Ιβάν Σαββίδη, αναφέροντας τα εξής: «Διάβασα τις δηλώσεις του Ανδριανόπουλου και δεν είναι απλώς απαράδεκτες είναι και εξαιρετικά γελοίες. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να είναι Ρωσοπόντιος αλλά Ρωσοπόντιους λέμε τους Ελληνες Πόντιους, οι οποίοι εκδιώχθηκαν και πήγαν στη Ρωσία κάποια στιγμή και χρησιμοποίησαν τη ρωσική γλώσσα για να μιλάνε μεταξύ τους. Γι’ αυτό δεν μιλάει ελληνικά. Τα οποία σιγά-σιγά τα μαθαίνει. Είναι παντελώς απαράδεκτο το να χαρακτηρίζεις Ρωσοπόντιο έναν άνθρωπο ο οποίος ήρθε στη Θεσσαλονίκη, πήρε τον ΠΑΟΚ, έχει κάνει ένα σωρό επενδύσεις στην Ελλάδα. Εγώ θα σας πω κάτι. Δεν κρύβω τα αισθήματα μου τα αθλητικά. Στο ποδόσφαιρο είμαι Αρης και Ολυμπιακός και εκεί τελειώνει η ιστορία. Αλλά ντρέπομαι για τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού».

Για όσα ειπώθηκαν αναφορικά με την καταγωγή του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκαν επίσης στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Κώστας Σκρέκας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαντορινιός δήλωσε: «Ολα αυτά πληγώνουν το φίλαθλο πνεύμα των περισσότερων Ελλήνων. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι οριακά στο ποδόσφαιρο».

Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε: «Κάθε είδους προσβλητικοί χαρακτηρισμοί από όπου κι αν εκστομίζονται δείχνουν πρόβλημα κουλτούρας… Αυτή τη στιγμή πολύ δύσκολα μπορεί να πάρει κάποιος το παιδί του και να επισκεφθεί ένα γήπεδο για να παρακολουθήσει έναν αγώνα σημαντικό. Και αυτό υποδηλώνει την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο».