ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Mηνυτήρια αναφορά καταθέτει σήμερα ο ΠΑΟ

Mηνυτήρια αναφορά καταθέτει σήμερα ο ΠΑΟ

Με κατά μέτωπο επίθεση στο θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης» και έναν πολύπλευρο σχεδιασμό σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο θα επιχειρήσει ο Παναθηναϊκός να δημιουργήσει άμεσα συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο. Στόχευσή του είναι να αυξήσει την πίεση για δικαστικές εξελίξεις στο χρόνιο θέμα της διαφθοράς, να βελτιώσει τις γηπεδικές και προπονητικές του εγκαταστάσεις, να θωρακίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και ειδικά τον προπονητή, να στελεχωθεί η θέση του τεχνικού διευθυντή, να ενισχυθεί μεταγραφικά το καλοκαίρι, αλλά και να αναπτύξει με ένα νέο πλάνο τα τμήματα υποδομής.

Η πρώτη κίνηση γίνεται σήμερα, με την κατάθεση από τον Γιάννη Αλαφούζο μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, της ΚΕΔ, παραγόντων της ΕΠΟ και τριών διαιτητών (Μάνταλου, Παππά, Κύζα), με νέα στοιχεία από τις νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ ή την ανάδειξη κάποιων παλαιότερων, που δεν είχαν αξιολογηθεί σωστά από τη μέχρι τώρα δικαστική διερεύνηση. Ο Παναθηναϊκός θα ισχυρισθεί ότι έχει υποστεί τεράστια οικονομική και αγωνιστική ζημιά από τη δράση του «συστήματος» και θα επιδιώξει άμεσες δικαστικές εξελίξεις.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα θα ενισχυθεί με ξένο τεχνικό διευθυντή, κατά προτίμηση γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας. Βραζιλιάνικο ΜΜΕ κάνει λόγο για πρόταση στον Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά δεν είναι ο μόνος στη σχετική λίστα. Η στήριξη του Στραματσόνι είναι δεδομένη. Σύντομα ο Παναθηναϊκός θα τον ενημερώσει εγγράφως ότι θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα επέκτασης του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Προβλέπεται, επίσης, σημαντική μεταγραφική ενίσχυση το καλοκαίρι, με έμφαση κυρίως στις θέσεις του αμυντικού χαφ, των πλάγιων μπακ και πιθανώς ενός επιθετικού.

Τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακατασκευή της Λεωφόρου, με την πρώτη φάση των έργων να προβλέπει τη δημιουργία 28 σουιτών και πανωσήκωμα νέας εξέδρας 2.000 θέσεων, στην πλευρά της Τσόχα. Σημαντικά έργα θα γίνουν και στο Κορωπί, με την κατασκευή, σε πρώτη φάση, ενός νέου γηπέδου σε όμορο οικόπεδο που αποκτήθηκε. Σχεδιάζονται, επίσης, σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας.

• Ο Μολέδο ξεπέρασε την ίωση και υπολογίζεται για τον αυριανό αγώνα με τον Ηρακλή στη Λεωφόρο. Ο Τελάντερ περιορίστηκε ξανά σε ατομικό.