ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καλές εμφανίσεις από τους Ελληνες στο Πόρτλαντ

Καλές εμφανίσεις από τους Ελληνες στο Πόρτλαντ

Με μετάλλιο «φλέρταρε» και ο Κώστας Μπανιώτης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ. Ο άλτης μας, όμως, δε κατάφερε να σημειώσει αντίστοιχη επίδοση με το ρεκόρ του (2,33), η οποία θα του έδινε μία θέση στο βάθρο, και με 2,29 πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση στον τελικό του ύψους.

Στα 60 μ. εμπ., ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στον σημερινό ημιτελικό (21.40) με χρόνο 7.74. Για να προκριθεί στον τελικό πρέπει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα και, φυσικά, να πετύχει μία καλύτερη επίδοση από αυτή που έχει σημειώσει εφέτος (7.69).

Οι εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόρτλαντ ήταν από τις καλύτερες που έχουν κάνει, μέχρι τώρα εκπρόσωποί μας σε αντίστοιχες διοργανώσεις. Οι επιδόσεις τους δείχνουν πως μπορούν να διεκδικήσουν διακρίσεις και καλά πλασαρίσματα τόσο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αμστερνταμ όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η περίπτωση του Κώστα Μπανιώτη. Ο άλτης μας μπορεί να μη κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο, όπως οι Στεφανίδη, Παπαχρήστου, αλλά έδειξε ότι βρίσκεται κοντά στις κορυφαίες επιδόσεις.

Στο Πόρτλαντ, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός, Τζιανμάρκο Τάμπερι με 2,36 μ. (ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ιταλίας, στο ύψος, σε παγκόσμιο κλειστού), το ασημένιο ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Ρόμπερτ Γκράμπατζ με 2,33 από τη Μ. Βρετανία και το χάλκινο ο Αμερικανός, Ερίκ Κίναρντ με 2,33, επίσης.