ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ερώτηση για το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ

Ερώτηση για το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, προς τον υπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, ύστερα από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» (19-3-2016) για το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ. O παλαιός πολίστας αναφερόμενος στους δύο πυλώνες του εθνικού συστήματος αντιμετώπισης του ντόπινγκ, του εργαστηρίου και του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ, τόνισε: «Την ίδια ημέρα που ο WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ) ανακοίνωσε την έξοδο της Ελλάδος από τον προαναφερόμενο κατάλογο παρακολούθησης, δημοσίευμα έγκριτης εφημερίδας αναδείκνυε τα προβλήματα στη λειτουργία του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, ενός από τους δύο πόλους του εθνικού συστήματος αντιμετώπισης του ντόπινγκ».

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΚΑΝ, ο Γιώργος Μαυρωτάς αναφέρθηκε στις οργανωτικές αδυναμίες, στις γραφειοκρατικές δυσχέρειες που εμποδίζουν τη δραστηριότητά του αλλά και στις αποζημιώσεις των δειγματοληπτών, οι οποίες δεν καταβάλλονται τακτικά. Μάλιστα, επισήμανε ότι «οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΕΣΚΑΝ κατέστησαν εμφανείς με την καθυστέρηση της εναρμόνισης των κανονισμών του προς τις απαιτήσεις του WADA».

Ο βουλευτής του Ποταμιού στην ερώτηση που κατέθεσε ζήτησε να πληροφορηθεί: Α) Εάν θα εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός του εργαστηρίου ή εάν θα διευκολυνθεί η διαδικασία συντήρησής του. Β) Εάν θα ενισχυθεί με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό. Γ) Πώς θα αντιμετωπίσει το υπουργείο την ελλειμματική λειτουργία του ΕΣΚΑΝ. Δ) Γιατί δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ περί καθορισμού της αποζημίωσης του Σώματος Δειγματοληπτών του ΕΣΚΑΝ.