ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Οχυρώνεται» περισσότερο η Γαλλία

«Οχυρώνεται» περισσότερο η Γαλλία

Ενίσχυση των μέτρων ελέγχου και μάξιμουμ επίπεδο ασφαλείας υποσχέθηκε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του καλοκαιριού ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, λίγες ώρες μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά των Βρυξελλών χθες.

«Δεν μπορούμε να ανεβάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο αυτό που ήδη είναι πολύ υψηλά από τον Ιανουάριο του 2015, αλλά μπορούμε να ενισχύσουμε τα μέτρα μας», είπε ο Γάλλος υπουργός, τέσσερις μήνες μετά τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και 80 μέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016.

«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στην τρομοκρατία. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα, αλλά θα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη ευελιξία, για παράδειγμα να επανεξετάσουμε τη θέση μας σχετικά με τις fan zones», είπε ο κ. Καζνέβ, αναφερόμενος στους ανοιχτούς χώρους μακριά από τα γήπεδα όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται έως και 100.000 φίλαθλοι και να παρακολουθούν σε γιγαντοοθόνες τους αγώνες.

«Θα πρόκειται για μια πρωτοφανή σε μέγεθος επιχείρηση», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Αθλητισμού, Πατρίκ Κανέρ. «Ποτέ άλλοτε τέτοια μεγάλη διοργάνωση δεν είχε τόσο στενή παρακολούθηση και ασφάλεια. Αλλωστε διακυβεύονται η εικόνα και η φήμη της Γαλλίας», είπε.

Η UEFA ήταν καθησυχαστική χθες για τη διοργάνωση του καλοκαιριού, τονίζοντας ότι θέτει την ασφάλεια ως άμεση προτεραιότητα.

Παράλληλα, στο Βέλγιο ματαιώθηκε η χθεσινή προπόνηση της εθνικής Βελγίου και το φιλικό με την Πορτογαλία στο «Κινγκ Μποντουέν» των Βρυξελλών την προσεχή Τρίτη είναι στον αέρα, με τους Πορτογάλους να λένε ότι θα εκτιμήσουν τη διαμορφούμενη κατάσταση. «Σήμερα το ποδόσφαιρο δεν έχει προτεραιότητα, ακυρώνεται η προπόνηση της εθνικής», ήταν η λακωνική ανακοίνωση της βελγικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Πάντως, η διοργάνωση του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα «Γύρος της Φλάνδρας», στο βόρειο Βέλγιο, προγραμματισμένη για σήμερα, φαίνεται να μην ακυρώνεται, παρά τις προσωρινές σκέψεις χθες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τους αποβάλλει η Αϊντχόφεν

Λίγο ανατολικότερα, στο Αϊντχόφεν, η διοίκηση της πρωταθλήτριας του ολλανδικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει τουλάχιστον πέντε από τους οπαδούς της PSV που ταπείνωναν ζητιάνες στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης την περασμένη εβδομάδα, πριν από τον αγώνα με την Ατλέτικο, πετώντας τους κέρματα για να τα πιάσουν και καίγοντας μπροστά τους χαρτονομίσματα. Ο ολλανδικός σύλλογος θα απαγορεύσει την είσοδο σε αυτούς τους οπαδούς του έως και για 10 χρόνια.