ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Kεκλεισμένων θυρών μελετούν στο Euro

Kεκλεισμένων θυρών μελετούν στο Euro

Κάποιοι αγώνες του Euro 2016 του καλοκαιριού στη Γαλλία μπορεί να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της UEFA, Τζανκάρλο Αμπέτε, ενώ το φιλικό Βελγίου-Πορτογαλίας θα γίνει τελικά επί πορτογαλικού εδάφους, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν προχθές το πρωί τη βελγική πρωτεύουσα.

«Το Euro 2016 είναι διοργάνωση που δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε ή να αναβάλουμε» δήλωσε ο Ιταλός αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας: «Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε την πιθανότητα να γίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, καθώς δεν αποκλείεται τρομοκρατική επίθεση» πρόσθεσε. Πάντως, η UEFA απάντησε στον… αντιπρόεδρό της, λέγοντας ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, δήλωσε χθες ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά, διαφορετικά θα επρόκειτο «για νίκη των τρομοκρατών». Υπενθύμισε μάλιστα την επιτυχή διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής για το κλίμα στο Παρίσι λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου που κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Στη μεταφορά της διεξαγωγής του φιλικού αγώνα του Βελγίου με την Πορτογαλία από τις Βρυξέλλες στη Λεϊρία κατέληξαν χθες οι ομοσπονδίες των δύο χωρών.

Οι Βέλγοι αποδέχθηκαν την πρόταση των Πορτογάλων για μεταφορά της έδρας του αγώνα της προσεχούς Τρίτης στο Εστάντιο Μαγκαλιάες Πεσόα της πορτογαλικής πόλης, έχοντας ήδη ακυρώσει τον Νοέμβριο το φιλικό με την Ισπανία στις Βρυξέλλες λόγω των επιθέσεων στο Παρίσι.

Οσο για τον αυριανό αγώνα της Ολλανδίας με τη Γαλλία, θα διεξαχθεί κανονικά στο Αμστερνταμ, μόλις 170 χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες.